Maija Pylväs
maija.pylvas@almamedia.fi
OULAINEN Tämän kesän perinneruokana Weteraanikonepäivien Woimabaarissa tarjoillaan makaroonivelliä – alueen murteen mukaisesti kahdella o:lla kirjoitettuna.
Anna-Mari Simunaniemen mukaan makaroonivelli valmistetaan keittämällä perinteisiä putkimakaroneja maidossa hyvin kypsäksi. Sen jälkeen suurustetaan vehnäjauholla, jotta saadaan hieman ruokaisampi rakenne.
–Suolaa laitetaan, mutta suurin piirtein saman verran laitetaan sokeria, että saadaan sellainen pikkuisen imelähkö sivumaku, Simunaniemi kertoo.
Woimabaarin perinneruoka vaihtuu vuosittain. Tänä vuonna haluttiin korostaa maitoa tärkeänä ravintoaineena.
–Ja kun on Suomi100-teema, halutaan kunnioittaa suomalaista kouluruokaa. Makaroonivelli on monelle muisto juurikin kouluajoilta, kun on vellejä ja puuroja tarjottu.
Simunaniemen mukaan ainakin 50-luvulla kouluja käyneet ovat mitä todennäköisimmin syöneet makaroonivelliä koulussa.
–Omina kouluaikoina 80–90-luvulla ei koulussa kyllä ollut tätä, mutta kotona mummu keitti.
Velliä maistelemaan olivat saapuneet Ruotsista Anne ja Jari Kuusirantanen Emilia-tyttärensä kanssa.
–Lapsuus tulee mieleen, kun tätä syö, Anne Kuusirantanen muisteli.
Perhe oli ensimmäistä kertaa käymässä Weteraanikonepäivillä.
–Ensimmäistä kertaa ollaan, mutta varmasti tullaan toisenkin kerran! Jari Kuusirantanen kommentoi.
Etusivulla juuri nyt
Asemakatu 1, 86300 OULAINEN
Mainosmyynti
Käyttö- ja sopimusehdot
Tietosuoja
Tilausehdot
Jakeluhäiriöt
Asemakatu 1, 86300 OULAINEN
Mainosmyynti
Käyttö- ja sopimusehdot
Tietosuoja
Tilausehdot
Jakeluhäiriöt