Tuovi Pulkkanen

OULAINEN Oulaisten kirjastossa on tämän viikon ajan esillä Marttojen Suomi 100 -juhlavuoden näyttely Hetki on käsillä. Näyttelyssä pääsee tutustumaan marttaperinteeseen ja vuonna 1899 perustetun Marttaliiton historiaan. Valtakunnallinen Marttapiirien yhdistyksillä kiertävä näyttely kannustaa nimensä mukaan käsillä tekemiseen.

Oulaisten Marttojen yhdistys täyttää tänä vuonna 40 vuotta, ja näyttelyssä on tuotu vähän esille myös omaa juhlavuotta.

Puheenjohtaja Liisa Poikkimäki kertoo, että isoja juhlia ei ole luvassa.

- Järjestimme kirkkopyhän laskiaisen aikaan, ja tarjosimme kakkukahvit kirkossakävijöille. Juhlimme matalalla profiilillla, koska meitä on niin pieni porukka, jota ikä jo alkaa painaa.

Poikkimäki toteaa, että valtakunnallisessa näyttelyssä tuodaan esille Marttojen toimintaa vuosikymmenien ajalta esimerkiksi teemavuosilla.

- Mielenkiintoista on myös se näyttelyssä esille tuleva asia, että ensimmäisessä eduskunnassa on ollut mukana kolme Marttajärjestön perustajanaista, vaikka martat eivät olekaan poliittisesti sitoutunut järjestö. Se kertoo kuitenkin siitä, että martat ovat aina olleet mukana yhteiskunnallisissa asioissa sortovuosista lähtien.

Poikkimäki sanoo, että näyttelyssä mukana olevista julkaisuista löytyy paljon mielenkiintoisia asioita Marttojen historiasta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: