Oulainen

Hotelli-ravintola Kasari avaa kaikki ovensa

Entisen Sun-hotellin uusi ravintolapäällikkö Heli Alalahti haluaa säilyttää hotellin 80-luvun tunnelman, mutta aikoo toteuttaa sen tyylikkäästi.

Maija Pylväs
Hotelli-ravintola Kasari avaa kaikki ovensa
Maija Pylväs

OULAINEN Hotelli-ravintola Kasarin eli entisen Sun-hotellin uudella yrittäjällä, Heli Alalahdella on mielessä monenlaisia uudistuksia. Esimerkiksi saunaosasto kattoterasseineen aiotaan avata asiakkaiden käyttöön ja tulossa on myös ruokalista.

–Haluamme avata kaikki ovet. Tarkoituksena on saada tästä sellainen paikka, jonne ihmisten on hyvä tulla, Alalahti kertoo.

Alalahti tuli Oulaisiin Kalajoen Pihvituvalta, jossa hän työskenteli kokkina ja tarjoilijana. Viime vuosi kului alan töissä Kyproksella ja talvi Saariselällä. Oulaisissa hän aloitti vappuna.

–Paljon on tullut positiivista palautetta, että mahtavaa, kun tulee uutta ja tämä paikka herätetään eloon. Mukavasti on ollut väkeä viikonloppuisin, mutta totta kai lisää toivotaan ja lisää mahtuu.

Maija Pylväs
Kellaribaarin seiniä koristaa 80-luvun lp-levyjen kannet.

Kellaribaarin seiniä koristaa 80-luvun lp-levyjen kannet.

Alalahden mukaan tarkoitus on tarjota tanssi- ja diskomusiikkia sekä nuorten että vähän vanhempienkin makuun. Ravintolapuolen uudistamisesta ei ole tarkkaa aikataulua, mutta jos se lähtee hyvin käyntiin, sitten palkataan kokki. Siihen asti Alalahti valmistaa ruoat itse.

Tällä hetkellä Kasarissa työskentelee Alalahden lisäksi osa-aikaisesti neljä baarityöntekijää ja kaksi ovimiestä.

Kasarin nimen keksiminen oli helppoa.

–Halutaan tehdä tästä 80-luvun ravintola, mutta tehdään se tyylillä. Käytetään kuitenkin hyödyksi se, mitä meillä jo on.

Hotellissa on yhteensä 24 hotellihuonetta, joihin aiotaan tehdä pieniä tekstiilimuutoksia. Hotellin julkisivuun on tulossa muutoksia lähiaikoina, mutta tässä vaiheessa tiedossa ei ole mitään suuria investointeja.

Maija Pylväs
Alakerran baarille on annettu nimeksi Huone 105 Kikan tunnetun kappaleen mukaan.

Alakerran baarille on annettu nimeksi Huone 105 Kikan tunnetun kappaleen mukaan.

Kasarin virallisia avajaisia vietetään 27. toukokuuta. Vierailevaksi DJ:ksi on tulossa tv:stä tuttu Amanda Harkimo, joka on toiminut muun muassa Suomessa järjestettyjen jääkiekon MM-kisojen virallinen DJ;nä.

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna lavalle nousee puolestaan oulaistelainen Boldiful-bändi ja Weteraanikonepäiväviikonloppuna ravintolaväkeä viihdyttää tanssiorkesteri.

Entistä Sun-hotellia pyöritti viimeisimmäksi hotellin omistajan, Einari Poluksen poika Eero Polus. Sitä ennen hotelli oli pitkään Satu Poluksen ja Heikki Epäilyksen hoidossa.

Alalahden perheeseen kuuluu avomies, 3- ja 7-vuotiaat pojat sekä avomiehen 8-vuotias tytär. Perheen tarkoituksena on muuttaa ensi syksynä Kalajoelta Oulaisiin. Kempeleessä syntynyt Alalahti ja Muhoksella hotelli- ja ravintola-alaa opiskellut Alalahti opiskelee työn ohella restonomiksi Lapin ammattikorkeakoulussa.

Maija Pylväs
Saunaosasto kattoterasseineen aiotaan avata asiakkaiden käyttöön.

Saunaosasto kattoterasseineen aiotaan avata asiakkaiden käyttöön.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: