Kuusi puuta vapaan maan multiin

Vihannissa vietettiin perjantaina suomalaisuuden päivää vihkimällä käyttöön Kirkkojärven rannan liikuntapuisto.

Sari Jaatinen
Kuusi puuta vapaan maan multiin

Markku Jylhä iskee lapion kohmeiseen maahan. Koivuntaimi pääsee kohta kuoppaan juurtumaan.

Sari Jaatinen

Kun Tulevaisuuden kuusi oli saatu perjantaina istutettua Raahen Itsenäisyyden puistoon, käännettiin autojen keulat kohti Vihantia.

J.V. Snellmanin päivän ja suomalaisuuden päivän vietto jatkui Vihannin Kotiseutukeskuksessa Kirkkojärven rannalla, jonne oli hyytävästä viimasta huolimatta saapunut monikymmenpäinen joukko vihantilaisia.

Sekä Raahen että Vihannin juhlassa soittanut Raahen Musiikkiopiston vaskitrio ja pieni iskujoukko raahelaisia saapui juhlaan kaupungin tarjoamalla linja-autokyydillä.

Yhtäaikaa vietettävässä Vihannin liikuntapuiston vihkiäisissä ja kyläjuhlassa puhunut Raahen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Kerola jatkoi Raahessa aloittamastaan juhlapäivän teemasta, kansallistunnosta.

- Snellman toi esille sen, kuinka tärkeää on kuulua johonkin eli tuntea olevansa suomalainen. Kun olemme tarpeeksi vahvoja ja meillä on selkeä kansallisuus, meitä ei horjuta mikään, Kerola puhui.

Liikuntapuiston vihkimistä Kerola pohjusti hauskalla muisteluksella Japanista, jossa hän muutamia vuosia sitten lenkkeili Lasse Virenin kanssa.

- Eräässä puistossa vedettiin jumppaa mummoille. Soitin oli sidottu puuhun kiinni ja mummoilla nousi jalka hyvin. Ajattelin, että pienelläkin saa suurta aikaan.

Sekakuoro Loivat Laulut uhmasivat kylmää säätä ja lämmittivät mieltä Hopeisella kuulla, Pojat -kappaleella ja kunnon potpurilla nuorison suosimaa nykymusiikkia. Liikeradat pikku hiljaa tarttuivat myös seinänvierustoilla hytisevään yleisöön.

Vihannin Kirkonkylän asukasyhdistys Vihannin Rintin puheenjohtaja Markku Jylhä kertasi yhdistyksen perustamista.

Kylällä ei ollut toimijaa, joka olisi ottanut vastatakseen jatulintarhan perustamista, joten Rinti pantiin pystyyn.

Jatulintarha saatiin valmiiksi ennätysajasta ja talkoolaisia saatiin mukaan joka kylältä.

- Virisi ajatus, että keskustaa pitäisi elävöittää ja kehittää edelleen. Porkkanarahojen käyttöä mietittiin ja lähdettiin anomaan rahaa omatekoisella suunnitelmalla kaikenikäisten liikuntapuistosta, Jylhä kertoi.

Puistosuunnitelma lähti paisumaan. Viime kesänä saatiin Kirkkojärven rannan osuus tehtyä.

Ikäihmisten liikunnallisuus puistoalueella jäi raittiin ilman ottamiseksi ja uimiseksi, joten vielä tarvitaan toimintoja.

- Tarkoitus on saada venytys- ja muita laitteita jatulintarhan puolelle, joten liikuntapuisto tulee laajenemaan sinne.

Viihtyisän ja helppokulkuisen liikuntapuiston järvinäkymää on avarrettu asukkaiden maisemia silmällä pitäen.

Perjantaina puiston puustoa kasvatettiin Suomi 100 -hengessä kolmella kuusella ja kolmella koivulla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: