Reserviläisten ampumataitopäivän tavoitteena on ylläpitää reservimme ampumataitoja

Esa Hellman
Reserviläisten ampumataitopäivän tavoitteena on ylläpitää reservimme ampumataitoja

Myös nuoria saatiin harjoittelemaan ampumista. Ensi ihmettelyn jälkeen Suvi Saarelta ampuminen käy jo mallikkaasti.

LUKIJALTA Reserviläisten yhteistoimintaelimen (Oulaisten Reserviupseerikerho ja Oulaisten Reserviläiset) ampumataitopäivää vietettiin Oulaisissa viime lauantaina.

Honkamajan ampumaradalla harjoiteltiin ampumista erityyppisillä aseilla pistooli ja kivääriradalla sekä opeteltiin turvallista aseenkäsittelyä. Ampumataitopäivä oli tarkoitettu kaikille reserviläistoiminnasta kiinnostuneille ja heidän perheilleen.

Käytettävät aseet ulottuivat käsiaseista puoliautomaattikivääreihin. Ammunta on reserviläisten laajin toimintamuoto. Reserviläisten mittavan ampumatoiminnan taustalla on reservin keskeinen rooli Suomen puolustusjärjestelmässä. Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on noin 230.000 henkeä, joista yli 95 prosenttia on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä. Näin suuren joukon ampumataitojen ylläpitäminen pelkästään kertausharjoituksilla ei ole mahdollista.

Oulaisissa reserviläiset voivat harjoitella ammuntaa ohjattuna toimintana keskiviikkoisin tulevina kesäkuukausina. Reserviläisillä on aseita, joita harjoituksissa voi lainata ja joiden avulla ammuntaharrastuksen voi aloittaa. Lisäksi aloitteleville ampujille voidaan järjestää ammuntaan liittyvää koulutusta. Reserviläisliittojen jäsenyhdistyksissä järjestettävien tapahtumien tarkoituksena on tarjota jäsenille mahdollisuus tutustua ammuntaan lajina ja opettaa turvallisen ammunnan perusteita.

Valtakunnallisella 6.5.2017 järjestetyllä tapahtumalla tavoiteltiin näkyvyyttä reserviläisten laajalle ampumatoiminnalle. Päivän lopuksi vietettiin yhteistä aikaa nokipannukahvien ja makkaranpaiston lomassa.

Esa Hellman


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: