Kaupallinen yhteistyö

Ojan Rauta – Rakentajan luotettava ja luonteva kumppani

Ojan Rauta – Rakentajan luotettava ja luonteva kumppani

Kirvesmiehet Tuomas Pahkala ja Juho Rantala valmiin omakotitalon portailla Eero Rantalan (kuvassa keskellä) kanssa.

Huhtikuussa 2017 oulaistelaisen omakotitalotontin alkoi tapahtua. Muutamassa kuukaudessa paikalle nousi tyylikäs 130 neliön talo terasseineen ja autotalleineen.

Eero ja Liisa Rantala pääsivät muuttamaan uuteen kotiin syyskuun 2017 alussa.

-Rakennuksella meillä oli kolme kuukautta kirvesmiehet talon ja autotallin kimpussa, siitä kolmesta kuukaudesta kaksi viikkoa meni pesuhuoneen kuivatukseen, Eero Rantala summailee.

Omakotitalon valmistuminen pohjatöistä peltikattoon vain muutamassa kuukaudessa ei ole toki tänä päivänä ihme, mutta talon rakentaminen tuossa ajassa kappaletavarasta ei ole enää kovin tavallista.

Miksi Rantalat valitsivat kappaletavaran elementtitalon tai talopaketin sijaan?

-Koska se oli edullisempaa, Eero Rantala tuumaa ykskantaan. Lisäksi ratkaisuun vaikutti ehdottomasti K-Rauta Ojan Raudasta saatu kattava sekä saumaton palvelu.

-Kappaletavarasta rakentamalla tontilla ei myöskään ole rakennustarvikkeiden säilytysongelmaa, joka on pienillä omakotitalotonteilla usein haasteena, mainitsee Ojan Raudan myymäläpäällikkö Simo Kukko.

Eero Ja Liisa Rantalan uusi tyylikäs koti kohosi Oulaisiin alle puolessa vuodessa.

Eero Ja Liisa Rantalan uusi tyylikäs koti kohosi Oulaisiin alle puolessa vuodessa.

Nyt Rantaloiden tontille ei syntynyt rakennustarvikesumaa, kun Ojan Raudasta tarvikkeet ja välineet tuotiin työmaalle tarpeen mukaan.

-Eli kun soitin vaikka perjantaina Simolle, mitä maanantaina rakennuksella tarvitaan, niin maanantaiaamuna saapui sovittu kuorma, Rantala selventää.

Ojan Raudan erityisvahvuus on juuri rakennustarvikkeiden kauppa. Puutavaraa myydään kaikissa Ojan Raudan myymälöissä.

Jokaisessa liikkeessä on samoin laaja valikoima sisustustuotteita, työkaluja sekä LVI-tarvikkeita ja pienrautaa.

-Meillä on pitkät ja laajat suhteet kaikkiin tavarantoimittajiin. Suosimme aina mahdollisuuksien mukaan paikallisia yrityksiä.

-Oulaisten Ojan Raudan kautta on mahdollista tilata kaikki tarvittava – aina kattotuoleista keittiökalusteisiin, Kukko hoksauttaa.

Rakentamisen alkajaisiksi kannattaa siis piipahtaan myymälässä juttelemassa ja neuvottelemassa rakennusalan asiantuntijoiden kanssa.

Kappaletavarasta rakentaminen on siis erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto valmiiseen talopakettiin verrattuna. Eero Rantala laskeskelee, että säästöä tuli useamman tonnin verran.

-Periaatteessa siis autotalli tuli kaupantekijäisinä, Rantala naurahtaa.

Talon tapapihalla on tyylikäs ja toimiva lasiterassi, jossa on ihana istua iltaa pitkälle syksyyn. Kesähelteillä terassin lasituksen saa vedettyä kokonaan auki.

Talon tapapihalla on tyylikäs ja toimiva lasiterassi, jossa on ihana istua iltaa pitkälle syksyyn. Kesähelteillä terassin lasituksen saa vedettyä kokonaan auki.

Rantala kertoo itse työskennelleensä rakennuksella niin paljon kuin vain ehti ja osasi. Pääasiassa talon teosta olivat vastuussa ammattikirvesmiehet, joista toinen Rakennus J. Rantalalta ja toinen Rakennus Pahkala Oy:stä.

Pihatöitä vaille valmis koti on tyylikäs ja kotoisa. Ihanan vaalea ja valoisa.

-Sisustus on vaimon käsialaa, Eero Rantala esittelee.

Tavaran toimittajaksi Rantalat valitsivat Ojan Raudan hyvien kokemusten ja myymälän kattavan palvelun takia.

Ojan Rauta kuuluu K-Rauta -rautakauppaketjuun. Myymälöitä on viidellä paikkakunnalla: Oulaisten lisäksi Kempeleessä, Raahessa, Kalajoella ja Oulussa.

Yrityksen tarina alkaa vuodesta 1932, jolloin Jeeli Oja perusti pienen sekatavarakaupan Tyngän kylälle Kalajoelle.

Tuosta pienestä puodista on vuosikymmenien saatossa kasvanut kauppaketju, joka työllistää tänä päivänä yli 150 henkilöä.


Kaupallinen yhteistyö

Etusivullamme juuri nyt: