Maija Pylväs

PYHÄJOKI Intialainen Abhijit Agarwal sekä espanjalaiset Elena Leon ja David Granados viettävät hidasta aamua aamupalan merkeissä Pyhäjoen maalaismaisemissa. Kaveriporukka on tullut kesälomallaan Suomeen ja varannut airbnb-majoituksen pyhäjokisilta Aino ja Veli-Matti Tuuttilalta.

Agarwal on vieraillut Suomessa jo viisi vuotta sitten, mutta espanjalaiset ovat Suomessa ensimmäistä kertaa. Suomen luonto ja sen vihreys kiehtovat matkalaisia. Torstaina matkaa oli tarkoitus jatkaa Pyhäjoelta Hailuotoon ja Ouluun.

Airbnb-majoittaminen alkoi Tuuttiloilla kolme vuotta sitten, kun heidän nuorin poikansa keksi, että pihapiirin rakennuksista löytyisi tilaa tämänkaltaiselle toiminnalle.

–Ensimmäisenä vuonna kävi paljon venäläisiä. Joulunaikaan tulivat, Aino Tuuttila kertoo.

Sen jälkeen väkeä onkin riittänyt ympäri maailmaa: Chilestä, Kanadasta, Irlannista, Kreikasta.. Milloin mistäkin.

–Englannin kielellä on yleensä pärjätty, mutta hätätapauksissa löytyy muutakin kielitaitoa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: