Aitto-oja puhui kotiseudun merkityksestä erilaisissa elämäntilanteissa

Sirpa Kortet
Aitto-oja puhui kotiseudun merkityksestä erilaisissa elämäntilanteissa

Tuula Aitto-oja.

Toimitus

OULAINEN Oulussa keskusteltiin pääsiäisen edellä kotiseudun merkityksestä. Suomen Kotiseutuliitto pysähtyy ja pysäyttää miettimään, mitä kotiseutu tarkoittaa tässä, muutoksia täynnä olevassa ajassa. Mikä tekee paikasta kotiseudun ja mistä paikallinen identiteetti syntyy? Onko kotiseutu pelkkää nostalgiaa vai tässä ja nyt? Voiko ihmisellä olla useampi kotiseutu – tai ei ollenkaan?

Kotiseutuliiton järjestämän tapahtuman, Mitä kotiseutu merkitsee? -keskustelutilaisuus puhutti kotiseutusuhteesta ja kotiseudun määrittelystä. Tilaisuus on osa Kotiseutuliiton Suomi 100 -juhlavuoden Rakkaudesta kotiseutuun -ohjelmakokonaisuutta. Kotiseutuliiton hallituksen jäsen, historiantutkija Pia Puntanen koostaa keskustelujen pohjalta artikkelin kesällä ilmestyvään juhlavuoden Kotiseutu-vuosikirjaan.

Tilaisuudessa keskusteltiin kotiseudusta sekä kotiseudun merkityksestä tämän päivän erilaisille suomalaisille, erilaisissa elämäntilanteissa. Keskustelussa olivat mukana valmistelluilla puheenvuoroilla muun muassa Oulaisten kaupungin kulttuurituottaja Tuula Aitto-oja, Oulu-seuran varapuheenjohtaja Marketta Perälä sekä Kotiseutupaitojen luoja, bloggaaja ja paluumuuttaja Anne Sinivaara.

Keskustelua veti Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: