Antennitelevisioverkon kanavat on haettava uudelleen tänään

Miikka Ahonen
Antennitelevisioverkon kanavat on haettava uudelleen tänään
Pyhäjokiseutu

Antennitelevisioverkon uusi toimilupakausi alkaa keskiviikkona 17.5.2017. Uuden toimilupakauden alkaessa tv-kanavatarjontaan tulee muutoksia ja osa kanavista siirtyy uusille lähetystaajuuksille, jolloin kanavat pitää hakea uudelleen. Myös kanavien peittoalueet muuttuvat joiltakin osin. Maksu-tv-palveluissa tapahtuu muutos lähetysteknologian osalta. Jatkossa kaikki Digitan antenni-tv-verkossa tarjolla olevat maksu-tv-kanavat lähetetään DVB-T2-teknologialla peruslaatuisina.

Muutokset koskevat antenni-tv-verkkoa, mutta saattavat vaikuttaa myös joidenkin kaapeli-tv-yhtiöiden asiakkaisiin. Kaapeli-tv-asiakkaiden on hyvä olla yhteydessä omaan operaattorinsa, mikäli palvelutarjonnassa ilmenee muutoksia tai vastaanotossa esiintyy ongelmia.

Digita on tehnyt tekniset muutokset valtakunnalliseen tv-verkkoonsa 17.5. yöllä ja aamulla klo 00:00 - 08:00 välisenä aikana. Teknisistä töistä aiheutuu noin 15 minuutin pituisia katkoksia tv-lähetyksiin. Digita tiedottaa, kun tekniset muutokset ovat valmistuneet, ja kanavat ovat haettavissa uusilta lähetystaajuuksilta.

Vastaanottimen ohjekirjasta saa yksityiskohtaiset ohjeet kanavahakuun ja tehdasasetusten palautukseen. Nämä ohjeet toimivat useimpien vastaanottimien kohdalla. Mikäli kanavien uudelleenviritys ei onnistu, kannattaa ottaa yhteyttä laitteen myyjään tai maahantuojaan.

Digitan kuluttajapalvelu auttaa vastaanottoon liittyvissä ongelmatilanteissa. Myös Viestintäviraston neuvontapalvelu auttaa kuluttajia television kanavahaun tekemisessä antennitelevisioverkon uuden toimilupakauden alkaessa.

Uuden toimilupakauden mukaiset kanavanippujen näkyvyysalueet ovat nähtävissä Digitan verkkosivuilla. Kanavakohtaiset peittoalueet päivittyvät Digitan sähköiseen Karttapalveluun keskiviikon 17.5. aikana.

Lähetinasemakohtaiset tv-kanavatiedot vapaasti katsottavien kanavien osalta Digitan päälähettimien ja täytelähettimien kanavatarjonta uuden toimilupakauden alkaessa on katsottavissa tästä dokumentista.

Kaikki maksu-tv-kanavat lähetetään jatkossa DVB-T2-teknologialla

DVB-T2-teknologia mahdollistaa niin teräväpiirtolähetykset kuin myös suuremman määrän peruslaatuisia tv-kanavia.

Jatkossa kaikki Digitan antenni-tv-verkossa tarjolla olevat maksu-tv-kanavat lähetetään DVB-T2-teknologialla peruslaatuisina. Maksu-tv-kanavien katsomiseen tarvitaan DVB-T2-vastaanotin (televisio tai digiboksi). Sen tunnistaa Antenna Ready HD -merkinnästä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: