Entiset kansakoulukaverit tapasivat Oulaisissa

Liisa Kortet
Entiset kansakoulukaverit tapasivat Oulaisissa

Kansakoulukavereiden tapaaminen taltioitiin yhteiskuvaan.

Heli Nurkkala

OULAINEN Elokuun 5. päivä jää pyhäjärvisen Päivi Oravakankaan os. Kortesojan mieleen. Tuolloin Oravakangas ja 31 muuta vuonna 1969 kansakoulun Oulaisissa päättänyttä kokoontui Törmänhovilla.

–Saimme viettää yhdessä ihanan ja mieleenpainuvan neljätuntisen. Osan koulukavereista tunnistin heti ovelta, osalta täytyi kysyä kuka hän on, onhan siitä lähes 50 vuotta kun osan on viimeksi tavannut, Oravakangas muistuttaa.

Vuonna 1969 kansakoulun päätti Oulaisissa 80 henkilöä. Osa koulukavereista tapasi aiempina vuosina Weteraanikonepäivillä Oulaisissa ja sieltä lähti idea yhteisen tapaamisen järjestämiseen. Tapahtuman puuhamiehenä toimi alun perin Veli Nikula, jonka avuksi ryhtyi useampi koulukaveri. Suurin työ oli saada kokoon joukon yhteystiedot.

Oravakangas on tyytyväinen, että lopulta kokoontumiseen osallistui 32 henkilöä.

–Ilmoittautuneita oli 36, mutta osa estyi tulemasta. Ikäluokasta edesmenneitä on kymmenkunta. Eli noin puolet oli mukana kokoontumisessa ja meistä se oli hyvä määrä.

Jokainen esittäytyi vuorollaan ja kertoi kuulumiset, millainen perhe hänellä on, missä asuu ja mitä koulun jälkeen yleensäkin on tapahtunut. Yhteystietoja vaihdeltiin myös keskenään.

–Seuraavasta kokoontumisesta ei lyöty mitään lukkoon. Ehkä tapaamme seuraavan kerran, kun seurakunta kutsuu koolle 50 vuotta sitten rippikoulun käyneet, Oravakangas pohtii.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: