Haapaveden uusi kiertoliittymä kilpailutukseen - Rakentamaan päästään kesällä

Arkistokuva: Laura Seppä
Haapaveden uusi kiertoliittymä kilpailutukseen - Rakentamaan päästään kesällä
Laura Seppä

Haapaveden keskustaan suunnitteilla olevan uuden kiertoliittymän tilanne on nytkähtänyt eteenpäin. ELY-keskuksesta on lähetetty Haapaveden kaupungille tänään perjantaina tieto, joka vahvistaa asian etenevän.

ELY-keskus ryhtyy kilpailuttamaan kiertoliittymän rakentamisen. ELY-keskuksen mukaan on tärkeää saada hanke toteutukseen tämän vuoden aikana. Kiertoliittymän rakentamisen maksaa valtio.

–Nyt tuli ensimmäinen virallinen paperi aiheesta. Ensi kesänä sitä nyt rakennetaan vihdoin viimein, Haapaveden kaupunginjohtaja Antti-Jussi Vahteala toteaa.

Kiertoliittymä tehdään maantien 800 ja maantien 7980 risteykseen, eli niin sanottuun ABC:n risteykseen.

Kyseessä on vilkasliikenteinen paikka, jossa kulkee kevyemmän autoliikenteen lisäksi myös paljon raskasta liikennettä ja linja-autoja. Risteyksen uudistuminen on tervetullut muutos myös hälytysajojen kannalta tarkasteltuna.

ELY-keskus ja Liikennevirasto ovat sopineet keskenään, että nyt tehtävä kilpailutus sisältää pelkän kiertoliittymän rakentamisen. Esillä on ollut myös siltojen kunnostusta, mutta se ei ole tällä hetkellä ajankohtaista. Siltojen kunnostus tapahtuu ELY-keskuksen mukaan sitten, kun rahoitus ja prioriteetti sen mahdollistavat.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: