Antennitelevisioverkon uusi toimilupakausi alkaa 17. toukokuuta. Samalla television kanavatarjontaan tulee muutoksia ja osa kanavista siirtyy uusille lähetystaajuuksille, jolloin kanavat pitää hakea uudelleen. Muutokset vaikuttavat kanavien peittoalueisiin, joten osalla katsojista kanavatarjonta vähenee nykyisestä.

Suurin osa antenniverkon nykyisistä tv-kanavista jatkaa uudella toimilupakaudella vuoteen 2027 asti. Osa kanavista siirtyy 17. toukokuuta kanavanipusta toiseen, jolloin niiden lähetystaajuudet muuttuvat.

Tämän vuoksi antenniverkon välityksellä tv-ohjelmia vastaanottavat kotitaloudet joutuvat hakemaan siirtyneet kanavat uudelleen.

Jos tv-vastaanotin ei tee automaattista kanavahakua tai kanavalistan päivitystä, niin kanavat pitää hakea manuaalisesti.

Tulossa olevat muutokset kanavanippujen sisällössä eivät edellytä virityksiä antennijärjestelmiin omakotitaloissa tai taloyhtiöissä.

Uudet ohjelmistotoimiluvat eivät sido tv-kanavia tiettyyn kanavanippuun, eikä toimiluvissa ole peittovelvoitteita.

Näin tv-yhtiöt voivat aiempaa vapaammin valita kanavanipun ja sopia kanaviensa peittoalueista jakelusta vastaavan verkkoyhtiön kanssa.

Toimilupakauden vaihtuessa joidenkin kanavien peittoalueet muuttuvat, jolloin osalla katsojista kanavatarjonta vähenee nykyisestä.Tv-yhtiöt ovat kuitenkin kasvattaneet ohjelmistotarjontaansa internetin kautta ja voivat tarvittaessa kertoa tarkemmin vaihtoehdoista.

Tietoa tv-kanavien sijoittumisesta eri kanavanippuihin lisätään Digitan verkkosivuille lähiviikkoina: www.digita.fi. Jos kanavien näkymisessä on ongelmia, Digita Info neuvoo kuluttajia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: