Herttelit aloittavat kuntosaliyrittäjinä: Sipilä jää eläkkeelle

Arvot terveellisen elämän ja hyvinvoinnin edistämisen puolesta ovat uudistuvan kuntosalin taustalla.

Sirpa Kortet
Herttelit aloittavat kuntosaliyrittäjinä: Sipilä jää eläkkeelle

Tapani Sipilä (oik.) on tyytyväinen, että kuntosaliyrittäjyydelle on löytynyt jatkajat Oulaisissa. Heinäkuussa toimijoina aloittavat Miia ja Veikko Hertteli.

Sirpa Kortet

OULAINEN Miia ja Veikko Hertteli ovat uudet kuntosaliyrittäjät Oulaisissa. Herttelit ovat tehneet sopimuksen yrityskaupasta, jossa nykyisen Tapsan kuntosalin toiminnot ja laitteistot siirtyvät heille heinäkuussa ja toiminta alkaa silloin.

Liikunnan ammattitutkintoa Vuokatin urheiluopistossa suorittava Miia Hertteli sanoo, että yrityksen perustamisen taustalla ja arvoina on vahva halu auttaa ihmistä edistämään omaa terveyttään. Tämän ajatuksen ympärille hän on suunnitellut kokonaisuuden, jossa hyvinvointipalvelut ovat mahdollisia niin nuorille kuin ikääntyneillekin.

Sairaanhoitajana Oulaskankaalla vielä kesäkuun loppuun asti työskentelevä Hertteli kokee, että laaja-alaisesta ammattitaidosta on yrittäjyydessä hyötyä.

–Ikäihmiset haluan erityisesti ottaa huomioon, sillä yli 70-vuotiaiden ryhmä on kuntosaleilla kasvussa, hän pohtii.

Toiminnoissa painottuvat pienryhmä- ja yksilöohjaukset. Varsinkin pienryhmävalmennukselle Miia Hertteli uskoo olevan kysyntää alueellamme.

Puoliso Veikko Hertteli jatkaa edelleen päivätöissä Oulaisten kaupungilla psykiatrisena sairaanhoitajana ja koulunkäynnin psyykkarina.

Töidensä ohella hän kehittää osaamistaan hierojana, mikä täydentää yrityksen palvelutarjontaa.

Yrityskauppojen myötä yrittäjyydestä haaveillut Miia Hertteli pääsee nyt toteuttamaan unelmaansa kotipaikkakunnalla. Neljän kuukauden aikana idea yrittäjyydestä on kasvanut nykyiseen mittaansa pitkäaikaisen kuntosaliyrittäjä Tapani Sipilän kannustamana.

Omistajavaihdosasioissa he ovat saaneet apua myös Oulaisten kaupungin kehitys- ja elinkeinojohtaja Jarmo Soinsaarelta.

–Tulin Tapsan kuntosalilta kysymään, olisiko minulle ohjaustöitä, Miia Hertteli kertoo, kun hän palaa vuodenvaihteen kuulumisiin.

Heti kohta Sipilä ehdotti hänelle koko yritystoiminnan ostamista.

–Olen tämän kanssa junnannut nyt pitkään, mitä tekisin. Yksi vaihtoehto olisi ollut yrityksen alasajo tai sitten tällainen myyminen. Yksi vaihtoehto olisi ollut lähettää laitteet pojan yritykseen. Tämä on hyvä ratkaisu. Minä jään nyt eläkkeelle. Vanhan on aika väistyä, mutta ohjaan yritysasioissa tarvittaessa, Sipilä lupaa.


Kommentit (2)

  • Näitä lisää

    Omistajanvaihdokset osataan Oulaisissa, tästä tämä hieno esimerkki. Hienoa Oulainen

  • onnea yritykseen 🍀

    Hienoa ja onnea yritykselle 🍀

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: