Hirvikolarivaara on nyt suurimmillaan

Arkistokuva: Rami Marjamäki
Hirvikolarivaara on nyt suurimmillaan

Hirvet siirtyvät parhaillaan kesälaitumille. Samaan aikaan hirviemot karkottavat ylivuotiset vasat, joten hirvien liikehdintä aiheuttaa hirvikolarivaaran liikenteeseen.

Hirviemojen käyttäytyminen johtuu siitä, että ne karkottavat ylivuotiset vasat ennen toukokuussa alkavaa uutta vasomisaikaa. Emosta erottaminen voi olla ylivuotiselle vasalle traumaattinen kokemus.

Trafilta kerrotaan, että itsenäiseen elämään vielä tottumattomat ylivuotiset vasat ovat muita alttiimpia kolareille.

Vuosittain maassa tapahtuu noin 1 500 hirvikolaria. Kolareissa vuosittain kuolee muutamia ja loukkaantuu noin sata ihmistä.

Täysikasvuinen hirvi voi painaa yli 400 kiloa. Parhaiten hirvikolarin välttää, kun etenkin aamu- ja iltahämärissä vähentää ajonopeutta. Erityisesti tarkkaavaisuutta tarvitaan hirvivaara-alueilla ja alueilla, joihin riista-aidat päättyvät.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: