Huskit ja PJK ovat voittotahdissa - Junnon pelipaita nousee kattoon

Jari Kangaskorte
Huskit ja PJK ovat voittotahdissa - Junnon pelipaita nousee kattoon

Huskit juhli maukasta voittoa kypärätempun viimeistelleen Aleksi Haukipuron (nro 11) johdolla.

Jari Kangaskorte

Pyhäjoen Joki-Kiekko ja Haapaveden HaU Huskit puolustavat alueen kiekkomainetta menestyksekkäästi III-divisioonassa.

PJK on keikkunut alkukaudesta lähtien kärkikaksikossa. Viikonloppuna joukkue löylytti jumbojoukkue Haapajärven Kiiloja. PJK näytti tasoeron alkuminuuteilla ja suurin maalinälkä katosi saman tien. Voittolukemiksi PJK tehtaili 3-9 (0-3, 1-3, 2-3) numerot.

Päätöserästä muodostui rikkonainen runsaiden jäähyjen takia. PJK:n tehoista vastasi jälleen ykkösvitja, tehtailemalla kaikki maalit. Saku-Petteri Uunila keräsi tehot 2+4, Eemeli Svensk 2+2 ja Jani Suominen 2+0. Puolustajista Niko Roth sai tehot 2+3 ja Janne Paavola 0+3. Ari Ilmola oli syöttämässä kahta ensimmäistä maalia. Loppunumerot hän sai sinetöidä ylivoimamaalillaan.

Piikkipaikasta PJK taistelee yhden ottelun enemmän pelanneen Haukiputaan Ahmojen kanssa. Lauantaina joukkueet taistelevat kiekkoherruudesta Pyhäjoella. Tappioita molemmilla joukkueilla on kaksi.

Haapaveden Huskit ovat löytäneet jälleen voittovireen pienen notkahduksen jälkeen. Naapuriseura ylivieskalainen Popula kaatui tehokkaan toisen erän ansiosta maalein 2-5 (0-1, 1-4, 1-0).

–Hieno ja yleisöön menevä kamppailu. Tunnelmaa otteluun toi rumpuryhmä. Populan ykkösketju muodostui myös Haapaveden kasvateista, joka toi otteluun mukavasti lisämaustetta, kuvaili kentällä viilettänyt joukkueenjohtaja Jani Peltokangas.

Huskien sankareiksi kohosivat kolme maalia viimeistellyt Aleksi Haukipuro ja hyvää taustatukea kahdella maalilla antanut Saku Jaakola.

Populan kuparinen rikkoontui viimeiselle erätauolle mentäessä 0-5 tappioasemassa. Maalin värkkäsi Huskien entiset pelaajat Samuel Porkka sekä syöttöpisteen saaneet Lauri-Erkki Mustapää ja Ville Riekki.

–Kausi alkoi meiltä hyvin, mutta välillä tuli heikompi jakso. Kokoonpanoa rokotti heti alkukaudesta loukkaantumisten takia sivuun joutuneet Tomi Pakarinen ja Tomi Martinmäki. Tämän lisäksi on ollut välillä muita kolhuja ja sairastumisia, Peltokangas luetteli.

Tällä hetkellä tilanne vaikuttaa hyvältä. Pelaajia löytynee tarvittaessa neljään kenttään.

–Tavoitteena on nousta kärkeen saakka, ja katsoa mihin rahkeet riittävät.

Runkosarjan viidestä viimeistä pelistä Huskit pelaa neljä kotonaan. Lauantaina Huskit kunnioittaa Haapavedeltä lähtenytta kiekkolegenda Juha Junnoa, nostamalla hänen pelipaitansa kattoon.

–Tilannetta kartoitettiin alkukaudesta, ja Junno otti kunnianosoituksen ilolla vastaan, Peltokangas kertoi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: