Varoitus voimakkuudesta: Illalla nousee myrskypuuskia maan länsiosaan

Paikoin vaarallisen voimakas tuuli voi aiheuttaa puustovahinkoja ja sähkökatkoksia.

Arkistokuva: Vesa Joensuu
Varoitus voimakkuudesta: Illalla nousee myrskypuuskia maan länsiosaan

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä merellä saavutetaan jopa myrskylukemia.

Sirpa Kortet

Ilmatieteen laitoksen sunnuntaina tekemän ennusteen mukaan pienialainen, mutta syvä matalapaine hajanaisine lumisateineen liikkuu sunnuntai-illan ja yön aikana maan länsiosan yli kaakkoon. Matalapaineen yhteydessä länsiluoteinen tuuli voimistuu merialueilla paikoin myrskylukemiin ja on myös maan länsiosan maa-alueilla paikoin vaarallisen voimakasta.

Tuuli on puuskissa ylimmillään 19 - 23 m/s. Voimakkaimmat puuskat esiintynevät Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Koska maa on märkä ja roudaton, tuuli aiheuttanee paikoin puustovahinkoja ja mahdollisesti myös sähkökatkoksia. Maanantaiaamuksi tuulet heikkenevät.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: