Ilmatieteen laitos ennustaa talvista säätä itsenäisyyspäiväksi

Arkistokuva Laura Seppä
Ilmatieteen laitos ennustaa talvista säätä itsenäisyyspäiväksi

Sinivalkoista 100-vuotiasta Suomea juhlitaan keskiviikkona talvisessa säässä.

Heli Nurkkala

Tämänhetkisen ennusteen mukaan satavuotiasta Suomea juhlitaan melko poutaisessa säässä suuressa osassa maata.

Ilmatieteen laitoksen sunnuntaina 3. joulukuuta tekemän ennusteen mukaan itsenäisyyspäivän eli keskiviikon vastaisena yönä maan etelä- ja länsiosan yli kulkee sadealue, jossa sade tulee pääosin lumena. Etelässä lumikertymä voi itsenäisyyspäivän aamuun mennessä olla paikoin runsaat 5 senttimetriä.

Itsenäisyyspäivän sää on sunnuntaina tehdyn ennusteen mukaan melko poutainen ja pilvipeite repeilee. Lähinnä maan itäosassa ja Pohjois-Lapissa voi sadella paikoin vähän lunta. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila on -2–6 astetta, pohjoisessa -8–15, Lapin selkeimmillä alueilla -20 asteen tuntumassa. Torstain vastaisena yönä lounaasta leviää jälleen lauhempaa ilmaa ja sateita.

–Tällä hetkellä itsenäisyyspäivän sää näyttää kivan talviselta ja poutaiselta suuressa osassa maata. Lähettyvillä on kuitenkin kaksi matalapaineen aluetta sateineen, joten on mahdollista, että ennusteet keikahtavat sateisempaan suuntaan, sanoo päivystävä meteorologi Kaisa Solin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: