Haapavesi

Suurpalo lähellä: Muoviputket tulessa, kauppa evakuoitiin, osa ulkoseinästä purettu

Maija Pylväs
Suurpalo lähellä: Muoviputket tulessa, kauppa evakuoitiin, osa ulkoseinästä purettu
Sirpa Kortet

HAAPAVESI Haapavedellä Kansanpellontiellä, marketin ja toisen liikerakennuksen välissä syttyi palamaan iso muoviputkiläjä. Palo uhkasi levitä rakennuksiin. Kasan vieressä ollut puu syttyi palamaan ja viereisten rakennusten ulkoseinällä olevat muoviosat sulivat.

– Tilanteessa oli todellinen uhka rakennuspalosta. Pelastuslaitos haluaa muistuttaa hätäilmoituksen tekijöitä toimimaan kuten tässäkin tilanteessa. Kun palo huomataan, tehdään ripeästi hätäilmoitus. Hätäilmoituksen jälkeen mikäli tilanne muuttuu, tulee soittaa uudestaan hätäkeskukseen. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi tarpeellisen määrän hälytettäviä yksiköitä ja ohjeistaa ilmoittajaa toimimaan oikein tilannepaikalla, päivystävä palomestari Tapani Lehtelä sanoo.

Palosta tehtiin hälytys sunnuntai-iltana vähän ennen iltakuutta.

Pelastuslaitos sai palon sammutettua viime hetkillä. Viereisen marketin ulkorakenteita jouduttiin hieman purkamaan, jotta saatiin varmuus, ettei palo ole levinnyt sinne. Vartija ohjasi kaupan evakuointitoimenpiteitä ja kaupan sisätilat säilyivät savuttomina.

Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja.

Tehtävään hälytettiin ensin yksi pelastusyksikkö, mutta hätäkeskus korotti hälytysvastetta hätäpuhelun jatkuessa. Kohteessa kävi lopulta kolme pelastusyksikköä, säiliöauto ja päivystävä palomestari.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: