Jokilaaksojen Rullaajat on rollerderbyläisten uusi nimi

Ottelut Oulaisissa viikonlopun aikana.

Slava Shatrovoy
Jokilaaksojen Rullaajat on rollerderbyläisten uusi nimi

Pelikuvia huhtikuulta. Vastassa oli Jyväskylä Roller Derbyn Blockbusters-joukkue.

Riverdale Rollers ry:n seuran sisällä puhaltaa muutoksen tuulet. Seuran vuosikokous päätti sääntömuutoksesta, joka mahdollistaa nyt myös roller derbyn lisäksi muiden rullaluistelulajien harrastamisen seuran alla. Samalla äänestettiin uudesta nimestä, joka kuvaa nykyistä paremmin uutta toimintatarkoitusta. Kuluneiden neljän vuoden aikana on huomattu, että esimerkiksi useat roller derbyn alkeiskurssille osallistuneista eivät koe juuri roller derbyä omaksi lajikseen, mutta nauttivat itse luistelusta.

–Haluamme tulevaisuudessa pystyä tarjoamaan enemmän harrastusmahdollisuuksia kaikille rullaluistelusta kiinnostuneille. Sääntömuutoksella halutaan saada lisää rullaluistelun harrastajia mukaan toimintaan. Etenkin junioripuolelle haluamme alkaa kehittämään esimerkiksi rullaluistelukerhoja, joissa ei ole väliä sillä, minkälaisilla luistimilla kerhossa luistelee, seurasta kerrotaan.

Junioritoiminta on ollut seuralle alusta alkaen tärkeä kehittämisen kohde. Seura aloitti Suomen roller derby-seuroista ensimmäisenä junioritoiminnan jo keväällä 2014.

–Siinä missä useat roller derby seurat vielä tänäkin päivänä kertovat, että lajilla on ikäraja (18), me olemme alusta alkaen taistelleet ikärajoja vastaan. Toivomme, että roller derby, muiden lajien tapaan, on avoin kaiken ikäisille. Lajin näennäinen ikäraja ei perustu mihinkään, vaan on jäänne lajin kotimaasta Amerikasta.

Kesän aikana Jokilaaksojen Rullaajat tulee järjestämään kaksi koko perheen rullaluistelutapahtumaa Ylivieskassa (4.7.) sekä Kalajoella (5.7). Tapahtumien aikana pääsee tutustumaan seuraan ja kertomaan toiveita siitä, minkälaisia asioita seuran toivottaisiin järjestävän tulevien vuosien aikana.

Roller derby tulee pysymään toistaiseksi seuran päälajina. Naisten edustusjoukkue tulee jatkossakin kantamaan ylpeänä nimeä Riverdale Rollers. Joukkue on viimeisten vuosien aikana kehittynyt paljon ja tulevaisuudessa saattaa siintää pelaaminen jopa 1. divisioonassa.

Slava Shatrovoy
Peli pelattiin Oulussa  huhtikuun puolivälissä, Pohjola Cupin viidennessä osakilpailussa.

Peli pelattiin Oulussa huhtikuun puolivälissä, Pohjola Cupin viidennessä osakilpailussa.

Parhaillaan Riverdale Rollers kilpailee Pohjola Cup –sarjassa. Seuraava osakilpailu, joka kantaa nimeä Spring Rolls, järjestetään Oulaisissa 20. ja 21. toukokuuta. Viikonlopun aikana Riverdale Rollers saa vastaansa Oulun B-joukkueen sekä rovaniemeläisen Roll-On Derbyn. Tällä hetkellä Riverdale Rollers on sarjataulukossa neljäntenä, mutta vasta tulevan viikonlopun pelit ratkaisevat sen ketkä joukkueista pääsevät kilpailemaan mitalisijoista 17.6. Jyväskylässä järjestettävään finaalitapahtumaan.

Seuran perustivat Ylivieskaan neljä vuotta sitten keväällä viisi nuorta naista, jotka halusivat harrastaa urheilulajia nimeltä roller derby. Roller derby on quad-luistimilla pelattava kontaktilaji, jossa pelaajat luistelevat ovaalin muotoista rataa vastapäivään. Pisteitä tehdään ohittamalla vastapuolen pelaajia, estäen samalla vastapuolta tekemästä pisteitä. Vuoden 2016 lopussa seuralla oli jäseniä noin 40. Näistä puolet ovat naisten joukkueen aktiivisia pelaajia ja toinen puoli muodostuu junioriharrastajista, tuomareista ja toimitsijoista sekä muista vapaaehtoisista.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: