Juha Laakkonen jatkaa kauppakamarin hallituksessa

Oulun kauppakamari aloitti 100-vuotisen toimintansa juhlavuoden

Sofia Röyttä
Juha Laakkonen jatkaa kauppakamarin hallituksessa

Juha Laakkonen.

Yli 1400 jäsenyritystä omaava Oulun kauppakamari käynnisti satavuotisen toimintansa juhlimisen syyskokouksessaan Oulussa. Oulun kauppakamari täyttää sata vuotta 2018, joten syyskokouksessa valittiin samalla juhlavuoden luottamushenkilöt. Hallitukseen kuuluu yhtenä jäsenenä Kaleva Oy:n toimitusjohtaja, oulaistelaislähtöinen Juha Laakkonen.

Oulun kauppakamarin puheenjohtajana jatkaa Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja, kauppaneuvos Timo Levo ja ensimmäisenä varapuheenjohtajana Nokian Oulun tehtaanjohtaja Erja Sankari.

- Oulun kauppakamarin juhlavuoden teema on #100vuottatulevaisuutta. Kauppakamarin ensimmäinen 100 vuotta on takana ja toinen alkamassa. Aktiiviset luottamushenkilöt ja ammattitaitoinen henkilökunta ovat varmistaneet omalla toiminnallaan toiminta-alueen kehityksen. Kauppakamarilla on ollut tärkeä rooli edistää elinkeinojen vapautta, vapaata kauppaa ja mm. liikenneyhteyksien kehitystä, kaikki tehtäviä, joiden merkitys on ollut keskeinen koko historian ajan, kertoo puheenjohtaja Timo Levo.

Varapuheenjohtajiksi ja kauppakamariosastojen puheenjohtajiksi valittiin päätoimittaja Petri Karjalainen (Koillismaa), toimitusjohtaja Jani Oikari (Kalajokilaakso), toimitusjohtaja Raimo Seikkala (Raahe) ja päätoimittaja Markus Pirttijoki (Kainuu).

Uusina hallituksen jäseninä erovuoroisten tilalle valittiin Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtaja Riikka Moilanen, PRT Forest Oy:n toimitusjohtaja Mika Rytky ja Suomen Voima Oy:n toimitusjohtaja Antti Vilkuna.

Hallituksen jäseninä jatkavat Juha Ala-Mursula, Juha Heikkinen, Riku Isohätälä, Johanna Koskelainen, Juha Laakkonen, Esa Lantto, Pasi Leipälä, Ulla Peltoniemi, Jari Saarinen, Mauri Visuri ja Ville Vähälä.

Suomi 100 -erikoisansiomerkit pitkän linjan vaikuttajille

Oulun kauppakamarin perustaminen liittyy olennaisesti Suomen itsenäistymisprosessiin, minkä ansiosta kauppakamarien toiminta levisi myös Pohjois-Suomeen. Ensimmäinen kauppakamarin perustamista valmisteleva kokous järjestettiin Oulussa 30.1.1918, ja varsinaisen perustavan kokouksensa Oulun kauppakamari piti 28.6.1918. Juhlavuosi huipentuu 17.5.2018 järjestettävään JuhlaForumiin, jossa muun muassa julkaistaan Oulun kauppakamarin historiateos.

Juhlavuoden käynnistämisen yhteydessä luovutettiin Keskuskauppakamarin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden erikoisansiomerkit kahdeksalle aiemmalle puheenjohtajalle ja Oulun yliopiston sekä Oulun ja Kajaanin ammattikorkeakoulujen rehtoreille.

Erikoisansiomerkin vastaanottivat aluejohtaja Hannu Helaakoski, hallituksen puheenjohtaja ja teollisuusneuvos Pertti Huuskonen, general manager Pentti Ilmasti, rehtori Turo Kilpeläinen, pääkonsuli ja kauppaneuvos Ilkka Lantto, rehtori Jouko Niinimäki, rehtori Jouko Paaso, toimitusjohtaja ja kauppaneuvos Matti Pörhö, toimitusjohtaja ja kauppaneuvos Veli-Matti Puutio, hallituksen puheenjohtaja ja kauppaneuvos Taisto Riski sekä johtaja ja teollisuusneuvos Heikki Rusila.

Vuonna 1918 perustetun Oulun kauppakamarin missiona on edistää elinkeinoelämän yhteisiä toimintaedellytyksiä sekä tarjota koulutus- ja kehittämispalveluita. Oulun kauppakamarin visiona on olla keskeisin vaikuttaja ja halutuin yhteistyökumppani Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa elinkeinopolitiikassa. Toiminnan tuloksena yritysten toimintaympäristö kehittyy jatkuvasti kilpailukykyisemmäksi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: