Kahdeksaa yritystä ja kolmea hanketta halutaan kehittää Leader-tuella

Arkistokuva: Jaana Salo
Kahdeksaa yritystä ja kolmea hanketta halutaan kehittää Leader-tuella

Kuvituskuva.

Keskipiste-Leader ry:n hallitus esitti tukea kahdeksalle yritykselle ja kolmelle kehittämishankkeelle. Leader-hallituksen rahoitusesitys ei ole vielä lopullinen vaan viranomaispäätöksen tekee Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Leader-hallitus arvioi hankkeiden rahoituksen tarkoituksenmukaisuuden ja ELY-keskus voi poiketa myönteisestä esityksestä vain jos hanke olisi lakien tai asetusten vastainen. Leader-hallituksen kielteistä esitystä ELY-keskus ei voi muuttaa.

Leader-rahoitukseen ehdolla ovat:

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU, Maaseutuammattiin –esiselvityshanke. Esiselvityshankkeessa selvitetään mahdollisuutta soveltaa Pohjois-Savossa kehitettyä maaseutuammattiin -toimintamallia Keski-Pohjanmaalla. Pohjois-Savon malli perustuu alueen maaseudun toimijoiden verkostoon, joka tarjoaa alueen nuorille mm. työelämääntutustumis- ja työssäoppimispaikkoja sekä mahdollisuuksia erilaisiin vierailuihin ja teemapäiviin. JEDU toteuttaa hankkeen yhdessä Keski-Pohjanmaan Koulutusyhtymän KPEDUn kanssa. Hanketta rahoittavat Keskipiste-Leader, Rieska-Leader ja Pirityiset, tuki yhteensä 21 360 €. Keskipiste-Leaderin osuus tuesta 8 044 €.

Ylivieskan Teollisuuskylä YTEK Oy, Yrittäjärinki 2.0, Haapavesi ja Ylivieska. YTEK oy toteutti 2015 -2017 Yrittäjärinki –hankkeen, josta saadut kokemukset ja tulokset ovat vakuuttaneet toiminnan edelleen kehittämisen. Mikroyritysten kehittämiseksi tarvitaan ohjattuja vertaistuellisia toimenpiteitä, yhteistoimintaan aktivointia sekä selkeitä kohdennettuja toimia. Ylivieskassa saatuja hyviä kokemuksia laajennetaan nyt Haapavedelle ja lisätään yritysten yhteistyötä näiden välillä. Varsinaisena kohderyhmänä ovat paikkakuntien mikroyritykset eri toimialoilta. Ylivieskan Teknologiakylä YTEK Oy ja Haapaveden Teknologiakylä Oy toteuttavat hankkeen yhteistyössä. Yhteistyötahoina ovat yrittäjäjärjestöt sekä koulutus- ja kehittäjäorganisaatiot. Hanketta rahoittavat Keskipiste-Leader ja Rieska-Leader, tuki yhteensä 125 968 €. Keskipiste-Leaderin osuus tuesta 47 552 €.

Ylivieskan Teollisuuskylä YTEK Oy, Laaturinki -yritysryhmähanke, Nivala ja Ylivieska. Laaturinki -yritysryhmähankkeen kehittäminen kohdistuu seitsemän sote-alan osallistujayrityksen laadunhallinnan, omavalvonnan sekä osaamisen uudistumiseen ja vahvistamiseen tulevaisuuden sote-uudistuksen vaatimukset ja mahdollisuudet huomioiden. Hankkeessa on mukana yksi yritys Nivalasta. Hanketta rahoittavat Keskipiste-Leader ja Rieska-Leader, tuki yhteensä 10 268 €. Keskipiste-Leaderin osuus tuesta 1 643 €.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: