Katso lista kaikista Pyhäjokialueen palkituista maitotiloista

Osuuskunta Pohjolan Maito palkitsi maidonlähettäjiään myös osuuskunnan omilla palkinnoilla. 30-vuotispalkinnon sai kaksi tilaa Pyhäjokialueelta.

Maija Pylväs
Katso lista kaikista Pyhäjokialueen palkituista maitotiloista
Toimitus

Seitsemän maitotilaa Pyhäjokialueella palkittiin Walter Ehrström -säätiön kultaisella mitalilla. Kultainen mitali myönnetään 25 vuoden aikana yhtäjaksoisesti tuotetusta ensiluokkaisesta maidosta.

Walter Ehrström -säätiö jakoi myös hopeisia ja pronssisia mitaleita: 10 vuodesta pronssisen ja 20 vuodesta hopeisen mitalin. Mitali on kuvanveistäjä Aarre Aaltosen suunnittelema. Sen toisella puolella on Walter Ehrströmin kuva ja kääntöpuolella terveydenhoidon jumalatar Hygieia ja lause Lac salus populi, joka tarkoittaa Maito kansan terveydeksi.

Walter Ehström -säätiön kultaiset mitalit ja kunniakirjat 25 vuotta hyvälaatuista maitoa tuottaneille tiloille luovutettiin Helsingissä 10. huhtikuuta järjestetyssä tilaisuudessa. Muut mitalit ja palkinnot jaettiin Pohjolan Maidon palkintojuhlissa 11. huhtikuuta Kannuksessa, 12. huhtikuuta Siikajoella ja 13. huhtikuuta Rovaniemellä.

Sekä osuuskunnan palkinto että Walter Ehrström -mitali on tunnustus huolellisesta työstä, jonka julkisuusarvo tukee kotimaisen maitoraaka-aineen ja maidontuotantotiloilla suoritettavan elintarviketuotannon arvostusta.

Osuuskunta Pohjolan Maidon Laatukilpailupalkitut 2017

30 vuotta E-luokassa

Lähekankaan tila (Keijo Niemelä), Haapavesi

Lea ja Pekka Sandvik, Raahe

Walter Ehrström -säätiön palkitut 2017

Kultamitalit, 25 vuotta E-luokassa

Laaksojen maitokunta:

Mty Halmet, Oulainen

Osuuskunta Pohjolan maito:

Martti Hyyppä ja Eija Å̊kerman, Haapavesi

Keskitalon tila, Haapavesi

Tapio Tuominen, Haapavesi

Kaarina ja Esko Vinkki, Mervi ja Jukka Vinkki, Haapavesi

Marja ja Pentti Niemiaho, Kärsämäki

Eija ja Jarmo Murtoperä, Merijärvi

Hopeamitalit, 20 vuotta E-luokassa

Osuuskunta Pohjolan maito:

Maarit ja Kyösti Isoaho, Haapavesi

Jaana ja Juha Pietikäinen, Kärsämäki

Pronssimitalit, 10 vuotta E-luokassa

Laaksojen maitokunta:

Alavaikko Seppo, Oulainen

Osuuskunta Pohjolan maito:

Heli ja Mikko Myllykoski, Haapavesi

Kyösti Härö, Merijärvi

Tarja ja Mikko Kestilä, Pyhäjoki


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: