Katso video: Ensimmäiset kotisirkat munivat jo Oulaisissa

Antti Kämäräinen aloittaa uudenlaista yritystoimintaa.

Sirpa Kortet
Katso video: Ensimmäiset kotisirkat munivat jo Oulaisissa

Antti Kämäräinen.

Sirpa Kortet

Kotisirkkojen kasvattaminen elintarviketuotantoon kiinnostaa oulaistelaista Antti Kämäräistä. Hän on muuttanut kotitalonsa pihassa olevan varastotilan sirkkojen kasvatukseen sopivaksi. Huoneessa on trooppinen tunnelma. Lämpötila on 30-asteinen, ilmankosteusmittari näyttää yli kuuttakymmentä.

Hyllytetyissä, läpinäkyvissä laatikoissa on liikettä.

–Kävin Kurikasta hakemassa 800 kotisirkkaa, puolet naaraita, puolet uroksia, hän kertoo muutaman viikon takaisesta reissustaan.

Takapenkillä suljetussa astiassa Oulaisiin matkanneet kotisirkat ovat alkeet lisääntyä. Ensimmäinen munintavaihe on ohi ja valkoisista pienistä munista on kehittynyt jo liikkuvia pienolioita. Kuoriutuneet kotisirkat tarvitsevat heti ulkopuolista ruokintaa.

–Annan niille kurkkua ja kurkkusalaatti sekä kananrehua, niitä ne syövät, Kämäräinen kertoo.

 

Kommentit (2)

  • Hyi kamala

    Toivottavasti et asu lähellä.

  • Hyvä

    Oulaistelaisen on innovatiivisia ja yritteliäitä ihmisiä, jotka kokeilevat uusia ideoita. Hyvä Oulainen

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: