Kirjailija Reija Glad on valittu vuoden ulkokärsämäkiseksi - ammentaa vaikutteita synnyinseudultaan

Juuso Haarala
Kirjailija Reija Glad on valittu vuoden ulkokärsämäkiseksi - ammentaa vaikutteita synnyinseudultaan

Kirjailija Reija Glad on valittu vuoden ulkokärsämäkiseksi. Kärsämäeltä kotoisin oleva Glad asuu nykyään Oulussa.

Laura Seppä

Vuoden ulkokärsämäkiseksi on valittu tänä vuonna kirjailija Reija Glad. Kärsämäkisiltä ei ole jäänyt huomaamatta Gladin menestys kirjailijana. Kuntalaiset saivat vaikuttaa valintaan ehdottamalla ja äänestämällä. Kärsämäeltä kotoisin oleva, nykyisin Oulussa asuva Glad nousi ehdotuksissa kärkeen.

–Suosiota selittää se, että teoksiin on ammennettu vaikutteita synnyinseudulta. Glad on tuonut juurensa esille muun muassa Helsingin kirjamessuilla tänä vuonna, Kärsämäen kunnan sivistysjohtaja Ira Toppinen toteaa.

Reija Gladin esikoisteos julkaistiin tänä vuonna Robustoksen kustantantamana ja se voitti kolmannen sijan Robustoksen pienoisromaanikilpailussa vuonna 2015. Rikki on tarina maaseudun tyhjenemisestä, lamasta, mielenterveysongelmista ja lapsen kasvamisesta aikuisuuteen.

Vuoden ulkokärsämäkinen on valittu vuodesta 2013 saakka. Kärsämäellä on haluttu huomioida vuosittain joku kärsämäkiset juuret omaava ihminen, joka on tuonut omat juurensa myönteisesti esille julkisuudessa.

Aiemmin palkinto on annettu Tiina Laitila Kälvemarkille, Matti Ristiselle, Paula Vesalalle sekä Oulun seudun kärsämäkiset ry:lle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: