Läheisiä muistettiin miljoonilla joulukorteilla: 50 000 kortissa puutteelliset tiedot

Arkistokuva: Vesa Joensuu
Läheisiä muistettiin miljoonilla joulukorteilla: 50 000 kortissa puutteelliset tiedot

Henkilökohtainen, käsin kirjoitettu joulutervehdys kuuluu miljoonien suomalaisten jouluperinteisiin. Suomessa lähetettiin tänä jouluna yli 26 miljoonaa joulukorttia. Postin joulusesonkiin palkkaamasta 3 700 jouluapulaisesta suurin osa työllistyi joulukorttien lajitteluun, jota tehdään pitkälti käsityönä.

Puutteellisen tai väärän osoitteen vuoksi noin 50 000 joulutervehdystä tarvitsi osoiteselvitystä. Osoiteselvityksen kautta kulkeneita joulukortteja jaetaan osin vielä tammikuun alussa.

Joulu on vuoden suurin korttisesonki. Posti on julkaissut joulutervehdyksiin suunnitellut postimerkit joka vuosi vuodesta 1973 lähtien. Korttien lähettäminen kuuluu olennaisesti myös helmikuussa vietettävään ystävänpäivään. Ystävyyden kunniaksi julkaistaan postimerkit, jotka ilmestyvät 24. tammikuuta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: