Haapavesi

Lähekankaan tilalta 30 vuotta ensiluokkaista maitoa

Maija Pylväs

HAAPAVESI Osuuskunta Pohjolan Maito lahjoitti tänä vuonna 30-vuotispalkintona kunniakirjan ja Tapio Wirkkalan suunnittelemaa hopeaa varustettuna Valion paimenpoika-painatuksella. 30-vuotispalkinnon Pyhäjokialueella saivat kaksi tilaa: Lähekankaan tila ( Keijo Niemelä ) Haapavedeltä sekä Lea ja Pekka Sandvik Raahen Vihannista.

Lähekankaan tilalla on parikymmentä lypsylehmää ja saman verran emolehmiä. Keijo Niemelän mukaan maidon pysymiseen E-luokassa vaikuttaa ennen kaikkea yleinen puhtaus.

- Ja jos jotakin vaivaa tulee, siihen reagoidaan saman tien, hän sanoo.

Lähivuosina Niemelä aikoo laajentaa lihakarjapuolta ja jättää maidontuotannon vähemmälle.

- Semmoinen muutosvaihe tässä on menossa. Lypsylehmätouhu varmaankin loppuu lähivuosina. Se puoli vaatisi aika raskaat investoinnit.

Niemelä jatkoi vanhempiensa tilaa vuoden 2005 alusta.

- En voi siis mitenkään ottaa koko kunniaa tästä 30-vuotispalkinnosta itselleni. Tällä hetkellä olen kuitenkin yksikseen tilalla, kun vaimo käy ulkopuolella töissä. Vanhemmat auttelevat lypsylehmäpuolella sen aikaa, kun tätä vielä jatketaan.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: