Heli Nurkkala

Sosiaali- ja terveysministeriö on aloittanut selvitystyön, jolla etsitään ratkaisuja lastensuojelutyön kuormittavuuden vähentämiseen. Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian mukaan sitova henkilöstömitoitus ja palkkauksen parantaminen helpottaisivat lastensuojelun tilannetta. Talentia on ajanut lastensuojeluun sitovaa henkilöstömitoitusta ja henkilöstöresurssien lisäämistä jo 20 vuotta.

–Selvityksiä tarvitaan, mutta ne pitäisi saada myös käytäntöön. Hallituksen on kehysriihessään osoitettava lastensuojelulle korvamerkittyä rahaa vuodelle 2019. Seuraavaan hallitusohjelmaan puolestaan on saatava selkeät kirjaukset ja rahat maakuntien lastensuojelun turvaamiseen, sanoo Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki.

Lastensuojelu perustuu työntekijän ja asiakkaan väliseen luottamukseen, joka syntyy pitkäjänteisellä työllä. Nyt työntekijöiden vaihtuvuus on suurta.

Talentian Urapolku-selvityksen mukaan jo vastavalmistuneet sosiaalityöntekijät harkitsevat alan vaihtamista kuormituksen ja huonon palkkauksen vuoksi. Talentia suosittaa 30:tä lasta vastuusosiaalityöntekijää kohden, kun keskimäärin asiakkaita on 50–60 työntekijää kohden.

–Lastensuojelun ammattilaisten ylikuormitus on vain jatkunut, vaikka tilastojen mukaan kunnissa on jo vuosikausia tiedetty työntekijöiden vaihtuvuuteen ja jaksamiseen liittyvistä ongelmista, Ristimäki ihmettelee.Lastensuojelun sosiaalityöntekijät ja sosionomit saavat vaatimatonta palkkaa työn vaativuuteen ja koulutukseen nähden. Talentian mielestä käynnissä olevalla liittokierroksella on kunta-alalle sovittava monivuotinen palkkaohjelma.

–Näin ei voi enää jatkua. Työntekijät on kyettävä pitämään alalla sekä turvattava uusien työntekijöiden saatavuus. Tähän päästään työoloja ja palkkausta parantamalla. Kunnissa on herättävä kilpailemaan palkoilla muutenkin kuin Avin sakkojen uhatessa. Puheet kelpoisuuksien alentamisesta on lopettava, Ristimäki sanoo.

Työnantajien on viimeistään nyt ymmärrettävä, että lastensuojelu on syvässä kriisissä. Epäoikeudenmukainen palkka vaikeuttaa koulutetun henkilöstön saamista.

–Kiky-sopimuksen lomarahojen leikkaus ja työaikojen pidentäminen ovat koetelleet jo tarpeeksi lastensuojelun ammattilaisia. Nyt liittokierroksella tai tulevien maakuntien työehtosopimuskierroksella kriisiä ei pidä pahentaa työehtoja heikentämällä, Ristimäki sanoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: