Sirpa Kortet

OULAINEN Lehto Groupiin kuuluva Takuuelementti on tehnyt vuokrasopimuksen Ratamestarintiellä olevasta teollisuushallista. Hallin muutostyöt ovat parhaillaan käynnissä, jotta ne saadaan vastaamaan rakennusalan yrityksen tarpeita.

Hallin päädyssä olevia oviratkaisuja muutetaan ja sivustalle rakennetaan lisäovia. Myös lattian tasoitustöitä ja nostureille tarkoitettuja paikkoja on jo valmisteltu. Muutostyöt Ratamestarintien hallissa etenevät niin rivakasti, että Oulaisten tehtaita tammikuusta lähtien johtanut Reima Sintonen arvelee tuotannon pääsevän vauhtiin kesäkuun alussa.

Tilaan tulee rullaratainen tuotantolinja, joka päättyy siihen, että valmiit modulit nostetaan hallin toisesta päästä ulos ja viedään kohteeseen.

Stofixin Oulaisissa omistama, noin 3500 neliömetrin kokoinen halli, on ollut tyhjillään jonkin aikaa, kun yritys muutti toimintansa ulkomaille. Nopeasti lisää tuotantotilaa tarvitsevalle Lehto Groupille tyhjillään ollut halli soveltuu mitä mainioimmin. Piha-alueella on yrityksen tarpeeseen sopivasti myös varastointitilaa.

– Kasvu on nyt kova. Meidän pitää reagoida nopeasti, jotta pystymme vastaamaan kysyntään, Sintonen sanoo.

Kehitys- ja elinkeinojohtaja Jarmo Soinsaari on selvittänyt, mikä Oulaisten tuotantotiloista soveltuisi Lehdon tarpeisiin parhaiten. Yhteisneuvottelujen myötä sopivimmaksi tilaksi valikoitui radan varressa oleva tila. Tehtaanjohtaja Sintonen antaa vilpittömän kiitoksen Soinsaarelle nopeasta reagoinnista yrityksen tarpeisiin.

Ratamestarintiellä olevaan halliin keskittyy hoivakoteihin suunnattujen kylpyhuoneiden valmistaminen. Uutena aluevaltauksena Takuuelementti aloittaa myös elementeissä käytettävien kalusteiden valmistamisen Oulaisissa. Uusi järjestely vapauttaa lisätilaa isoon tuotantohalliin, joka puolestaan valmistui Kivisenkankaalle noin vuosi sitten.

– Siellä voidaan nyt keskittyä kerrostalojen kylpyhuone-elementtien tekemiseen ja sen toiminnan laajentamiseen, Sintonen jatkaa.

Uuden sopimuksen myötä Lehto Group toimii Oulaisissa kesään mennessä kolmessa eri tuotantohallissa. Ylivieskantien varressa, eli niin sanotussa Ojalan hallissa, valmistetaan Pyhäjoen ydivoimala-alueelle meneviä majoitusrakennusmoduleita. Ensimmäiset toimitukset ovat lähteneet jo Pyhäjoelle.

Nopea kasvutahti tarkoittaa yritykselle myös sitä, että on tullut tarve palkata lisää henkilökuntaa. Sintonen sanoo rekrytoinnin olevan päällä koko ajan.

– Uutta työväkeä otetaan noin 25. Tarve on rakennusalan osaajille ja sähköasentajille, Sintonen sanoo.


Kommentit (1)

  • Hienoa!

    Hyvä Oulainen!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: