Leijonat lauloivat vanhusten kanssa

Oulaisten Lions Club järjesti päiväkeskuksen kävijöille ohjelmaa.

Maija Pylväs
Leijonat lauloivat vanhusten kanssa

Oulaisten Lions Club järjesti päiväkeskuksen kävijöille ohjelmaa keskiviikkona. Ulla Suvanto säesti haitarilla vanhusten laulua. Samanlainen tilaisuus on tarkoitus järjestää myös perjantaina.

Maija Pylväs

OULAINEN Oulaisten Lions Club vietti keskiviikkoiltapäivää Rantakartanon päiväkeskuksen vanhusten kanssa. Ohjelmassa oli muun muassa yhteislaulua haitarin säestyksellä.

Lions Clubin presidentin, Saija Lundin mukaan idea tämänkaltaisesta päivästä tuli päiväkeskukselta.

–Tämä ei ole mitenkään perinteinen juttu, vaan meiltä pyydettiin, voitaisiinko järjestää jotain tällaista toimintaa. Alun perin oli tarkoitus retkeillä jokirantaan makkaranpaistoon, mutta sateen takia tilaisuus siirrettiin sisätiloihin, Lund kertoi.

Lundin mukaan Lions Club on ollut yhdessä Rantakartanon ja terveyskeskuksen väen kanssa ulkoilemassa vanhusten kanssa aiemminkin muun muassa lähimmäisapu-projektin myötä. Taukokankaan veteraanien kanssa on puolestaan kirjoiteltu yhdessä joulukortteja.

–Vanhustyö on kuitenkin yksi meidän pääjutuista. Tehdään sitä, mitä milloinkin keksitään.

Myös nuorisotyö on osa toimintaa. Vielä kesäkuun loppuun Lions Club on mukana Punainen sulka -kampanjassa. Lisäksi tulossa on Suomi100-teemaan liittyvä ympäristöteko.

–Raivataan Honkarannalle peltopläntti ja istutetaan sinne joulukuusimetsä. Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala on mukana tässä ympäristöteossa.

Oulaisten Lions Clubilla on tällä hetkellä noin 25 jäsentä.

–Pientä vaihtelua on tapahtunut jäsenistössä. Osa on tosi aktiivisia. Toiset osallistuvat ehkä enemmän toimintaan, mutta eivät välttämättä käy kokouksissa. Tietysti monet ovat päivisin töissä eivätkä näin pääse kaikkeen mukaan, Lund sanoo.

Lund on toista kertaa Lionsien presidenttinä. Kausi päättyy kesäkuun loppuun, jolloin puikoissa jatkaa Riitta Ojantakanen.

–Tällaiset yhteiset hetket ovat ikäihmisille ja heidän omaishoitajilleen todella tärkeitä kotona selviytymisen kannalta, keskiviikon tilaisuuteen osallistunut Ojantakanen kommentoi.

Päiväkeskuksessa työskentelevä Päivi Jokinen kiittelee Lionsien toimintaa.

–Näin sivusta seuranneena Lions Club on ollut kyllä hyvin aktiivinen toimija. Sen verran me osallistuttiin tähän päivään, että paistettiin pullat ja hoidettiin kahvitus. Koko päivälle oli luvattu vesisadetta, joten ei haluttu ottaa sitä riskiä, että olisi menty ulos.

Maija Pylväs

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: