Lukijoilta ja ilmoittajilta saatu palaute otettiin tosissaan – Pyhäjokiseudun ilmestymispäivä vaihtuu keskiviikkoon

Heli Nurkkala
Lukijoilta ja ilmoittajilta saatu palaute otettiin tosissaan – Pyhäjokiseudun ilmestymispäivä vaihtuu keskiviikkoon

Digitaalinen media lisääntyy, mutta ei kaiken tarvitse silti olla nopeaa ja heti käsissä. Ihmisyys ei saa kadota digitaalisten palvelujen syövereihin, toimitusjohtaja Juha Laakkonen peilaa.

Heli Nurkkala

Pyhäjokiseudun ilmestymispäivä muuttuu. Jatkossa Pyhäjokiseutu on postilaatikoissa keskiviikkoisin nykyisen torstain sijaan.

–Pyhäjokiseudun ilmestymispäivä vaihdetaan siksi, koska olemme saaneet ilmestymispäivästä paljon viestejä ja toiveita. Muutoksella haluamme kuunnella lukijoilta ja ilmoittajilta saatua palautetta. Keskiviikko on sekä uutisoinnin että mediamyynnin osalta hyvä ilmestymispäivä, toimitusjohtaja Juha Laakkonen Kaleva Oy:stä kertoo.

Pyhäjokiseutu on ollut Kaleva Oy:n omistuksessa lokakuun alusta lähtien. Laakkonen perustelee, että uusi omistaja haluaa kehittää edelleen Pyhäjokiseutua. Samoin, kuin Raahen Seutua ja Raahelaista, jotka Kaleva osti samaan aikaan Alma Media Oyj:ltä.

–Lehtikaupoista on saatu tosi positiivista palautetta. Oulu, Oulainen ja Pyhäjokialue sekä Raahen seutu kuuluvat samaan talousalueeseen, joten yhteistyön tekeminen tuntuu todella luontevalle.

Laakkonen kertoo, että Pyhäjokiseutua julkaistaan torstaisin tämän vuoden loppuun.

–Loppuvuoden aikana saadaan kaikki tarvittavat prosessit valmiiksi, joten vuodenvaihteen jälkeen Pyhäjokiseudun ilmestymispäivä on keskiviikko.

Tilaajan ja ilmoittajan käytössä on laaja monimediainen kenttä. Laakkonen peilaa, että tämä laajuus hyödynnetään mahdollisimman kattavasti.

–Nykypäivän media on moninainen, ja sen kautta haluamme tarjota paikallista ja laaja-alaista uutisointia koko alueelle. Monimediaisuudessa kaikki kanavat ovat yhtä relevantteja, on vain lukijasta kiinni, mitä kanavaa hän haluaa käyttää.

Laakkonen aloitti Kaleva Oy:n toimitusjohtajana 1. huhtikuuta. Miehellä on alueella tiivis kotikenttäetu, jonka kautta hän työskentelee näköalapaikalla. Laakkosen juuret ovat tiiviisti Pohjois-Suomessa. Hän syntyi Oulussa, vietti lapsuuden ja nuoruuden Oulaisissa, jossa opiskeli kaupallisen tutkinnon. Teknisen alan opinnot veivät hänet Rovaniemelle.

–Pyhäjokiseutuun minulla on erityinen tunneside. Eräänkin kerran olen juossut pitkin painohallin käytäviä Pyhäjokiseudun entisessä kirjapainossa. Hain sieltä treeneihin harjoitusohjelmia Lehtikankaan Saulilta, Laakkonen muistelee nauraen.

Kirjapainosta puheen ollen, Laakkonen lukeutuu printtilehti-ihmisiin.

–Olen sitä ikäpolvea, että haluan lukea mieluummin paperisen sanomalehden, kuin selata sitä kännykän ruudulta.

Pyhäjokiseudun päätoimittaja Sirpa Kortet pitää ilmestymispäivän muutosta hyvänä asiana.

–Ilmestymispäivän muutos tarkoittaa sitä, että lukijoilta ja ilmoittajilta saatua palautetta on kuunneltu. Hienoa, että pystymme vastaamaan palautteeseen ja tätä kautta palvelemaan entistäkin paremmin lukijoita ja ilmoittajia, Kortet arvostaa.

Pyhäjokiseudun ilmestymispäivä on ollut torstai vuodesta 2010 lähtien.

–Toimituksellisesta näkökulmasta, Pyhäjokiseudun tekeminen onnistuu yhtä lailla vaikka ilmestymispäivä vaihtuu.

Pyhäjokiseudun paperisen printtilehden lisäksi tilaajien käytössä ovat Pyhäjokiseudun verkko- ja näköislehti.

–Toivon, että jokainen tilaaja käy aktivoimassa Kaleva-tilin, josta lähetimme kirjeen. Toimitus päivittää verkkolehteä uutisin ja videoin, joiden kautta pysyy kartalla, mitä alueella tapahtuu. Verkkolehdessä voi osallistua keskusteluun, jota ajankohtaisista ja ajattomista aiheista käydään.

Kortet on kiitollinen, että monimediainen Pyhäjokiseutu on otettu hyvin käyttöön kännyköiden, tablettien ja tietokoneiden välityksellä.

Kaleva Oy

Kaleva365 Oy on Kaleva Oy:n omistama medialiiketoimintaa tuottava tytäryhtiö.

Kaleva-konserni muodostuu emoyhtiö Kaleva Oy:stä, Kaleva365 Oy:stä, painotalo Erweko Oy:stä, kaupunkilehti Forum24 Oy:stä, Oulun Jakelutoimisto Oy:stä, Offerilla Oy:stä sekä blogiyhteisö Indieplace Oy:stä.

1. lokakuuta 2017 osaksi Kaleva-konsernia tulivat sanomalehdet Pyhäjokiseutu ja Raahen Seutu, kaupunkilehti Raahelainen ja Pro Ratas Oy. Pro. Pro Ratas Oy on vuonna 2012 perustettu sosiaaliseen mediaan ja tulevaisuuden digitaalisiin ratkaisuihin keskittyvä innovatiivinen yritys.

Konsernin palveluksessa on lähes 600 henkilöä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: