Tuovi Pulkkanen

Maaseutuvirasto aloittaa luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotuksen ja luomukorvauksen maksamisen 24.5.2017. Maksujen käsittely tietojärjestelmissä on edennyt niin hyvin, että maksut päästään aloittamaan tavoitteellisesta maksuaikataulusta poiketen kesäkuun sijaan jo toukokuussa. Viljelijät saavat maksuja tileilleen ensimmäisestä maksupäivästä lähtien sitä mukaa, kun kunnat ja ELY-keskukset hyväksyvät maksuaineistoja.

Maksuun tulevat vuoden 2016 luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus, luonnonmukaisen kotieläintuotannon korvaus ja luonnonmukaisen kasvintuotannon korvauksen loppumaksu (15 %). Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotusta Maaseutuvirasto maksaa yhteensä noin 51 miljoonaa euroa ja luonnonmukaisen tuotannon korvausta noin 15,5 miljoonaa euroa.

Vuonna 2016 haettujen viljelijätukien maksaminen jatkuu kesäkuussa EU:n lammas- ja vuohipalkkiolla. Lisäksi maksetaan loppumaksut eläinten hyvinvointikorvauksesta, EU:n nauta- ja lypsylehmäpalkkioista, ympäristökorvauksesta, perustuesta, viherryttämistuesta, nuoren viljelijän EU-tuesta, peltokasvipalkkiosta sekä kurki-, hanhi- ja joutsenpellot -ympäristösopimuksista. Kesäkuussa maksuun tulee myös rahoituskurin perusteella leikattu osuus EU-tuista. Maaseutuvirasto tiedottaa kesäkuun maksupäivämääristä niiden varmistuttua.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: