Marjo Karppinen valittiin Merijärven diakonian osa-aikaiseen tehtävään

Arkistokuva: Pyhäjokiseutu
Marjo Karppinen valittiin Merijärven diakonian osa-aikaiseen tehtävään

Marjo Karppinen toimii diakoniatyössä Merijärven kappeliseurakunnan alueella.

Heli Nurkkala

MERIJÄRVI Diakonissa-sairaanhoitaja (AMK) Marjo Karppinen aloittaa diakonian osa-aikaisena Ylivieskan seurakunnassa. Karppinen aloittaa työn 22. tammikuuta ja hän tekee virkaa Merijärven kappeliseurakunnassa.

Kirkkoneuvosto päätti, että kappeliseurakunnassa avoinna ollut kanttorin virka hoidetaan ostopalvelun kautta. Seurakunta ostaa Alavieskan seurakunnalta kanttoripalvelut (40%).

–Käytännössä Alavieskan kanttori Eila Kotiaho hoitaa Merijärven kappeliseurakunnan kanttorin tehtävät. Ostopalvelu tehdään kokeiluna, se alkoi vuoden 2017 loppupuolella ja jatkuu tammi- ja helmikuun, Jussi Leppälä Ylivieskan seurakunnan tiedottaja kertoo.

Ylivieskan seurakunnan kirkkoherran virkaan jätti hakemuksen kolme henkilöä. Virkaa hakivat Oulaisten seurakunnan vs. kirkkoherra Eija Nivala, Siikalatvan seurakunnan kirkkoherra Merja Jyrkkä ja Pyhäjärven seurakunnan kirkkoherra Mirva Ahola.

–Kirkkoherran valinta etenee siten, että Oulun tuomiokapituli asettaa ehdokkaat vaalisijoille. Tämä todennäköisesti tapahtuu helmikuussa. Samalla päätetään ajankohta, jolloin hakijat antavat vaalinäytteet eli toimittavat jumalanpalvelukset Ylivieskan kirkossa. Valinta tehdään siten, että kirkkosunnuntait ovat tasa-arvoisia keskenään ja ne ovat peräkkäisinä sunnuntaina, tämä ajoittunee huhti- ja/tai toukokuulle.

Kirkkoherran vaali toimitaan tämän jälkeen. Äänioikeutettuja ovat 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet.

–Uuden kirkkoherran on mahdollista aloittaa virassa jo syyskuun alussa, mutta varsinaisesti hän ottaa viran vastaan vuoden 2019 helmikuun alussa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: