Matkanivan metsästysseura juhli viisikymppisiään - Metsästäjien käytös aika hyvällä mallilla

Laura Seppä
Matkanivan metsästysseura juhli viisikymppisiään - Metsästäjien käytös aika hyvällä mallilla

Matkanivan metsästysseuran puheenjohtajan Matti Suvannon mukaan käytösasioita muistutetaan väkeä aina seuran kesäkokouksessa.

Laura Seppä

OULAINEN Suomen Metsästäjäliitto otti vahvasti kantaa äskettäin mediassa esillä olleeseen kissantappotapaukseen. Pohjanmaalainen metsästäjä oli Iltalehden mukaan tappanut kaksi lemmikkikissaa ja jakanut tapauksen sosiaaliseen mediaan. Tapaus on liiton mukaan valitettava, eikä se hyväksy tällaista toimintaa.

Metsästäjien käytös on esillä vuosittain myös Oulaisten Matkanivassa. Sunnuntaina 50-vuotisjuhlia viettäneen Matkanivan metsästysseuran puheenjohtaja Matti Suvanto kertoo, että käytösasioista muistutetaan väkeä aina seuran kesäkokouksessa.

–Näistä asioista on puhuttu. Pääsääntöisesti ne ovat hyvällä mallilla, ja metsästäjät noudattavat aika hyvin erilaisia sääntöjä ja käytöstapoja, mutta poikkeuksiakin aina on, Suvanto toteaa.

Matkanivan metsästysseura on Suvannon mukaan ehdottomasti huonoa käytöstä vastaan. Yhden ihmisen tyhmät teot vahingoittavat koko seuraa.

–Ei jätetä esimerkiksi autoja niin, että liittymät ovat tukossa, Suvanto huomauttaa.

Pyyntialuetta seuralla on kaikkiaan 10 600 hehtaaria Pyhäjoen kahta puolta ja erillinen reilun tuhannen hehtaarin alue Ylivieskan rajalla. Tälle vuotta käytössä on 39 hirvenkaatolupaa. Viime vuonna lupia oli 30.

–Niitä lisättiin, kun suositus oli sellainen. Vielä ei tiedetä, minkälainen kanta on. Paikoitellen hirviä on paljon, Suvanto kertoo.

Lintukannat ovat Matkanivassa todella alhaiset kuten muuallakin. Suvannon mukaan pyyntiä on määrällisesti rajoitettu.

–Lupia on kuitenkin säilytetty, että pystyy käymään metällä, hän toteaa.

Juhlassa puheen pitänyt Tapio Isokivelä luetteli pitkän listan kohteita, joita seura on talkoillut tai rahoittanut. Puheessa vilisee kuntorataa, keittiörakennusta ja remonttia. Rahaa on löytynyt lasten hoitopaikkaan ja kiipeilytelineisiin. Seura on tehnyt eri puolille kymmenisen laavua, jotka ovat kyläläisten ja retkeilijöiden käytössä.

–Isoa ääntä ei ole pidetty siitä, että on saatu aikaan monenlaista hyvää, Isokivelä totesi.

Metsästysseura tekee tiivistä yhteistyötä Oulaisten muiden seurojen kanssa ja myös paikkakunnan rajojen yli. Seura touhuaa monenlaisia tapahtumia eri tahojen kanssa. Jokavuotiset hirvipeijaiset järjestetään yhdessä Matkanivan koulun kanssa. Seuraan on tullut Suvannon mukaan viime vuosina hyvin myös nuoria jäseniä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: