Matti Heikkinen Oulaisista Kristillisdemokraattien piirihallitukseen - Kristilliset haluavat isänpäivästä virallisen liputuspäivän

Laura Seppä

Oulaistelainen Matti Heikkinen on valittu Kristillisdemokraattien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piirihallitukseen. Heikkinen valittiin erovuoroisen jäsenen tilalle samoin kuin Irja Seppänen Kajaanista ja Onerva Komulainen Kajaanista.

Muut piirihallituksen jäsenet ovat Juha Kaartinen Kuusamosta, Sointu Harju Sievistä, Eija-Leena Kärkimaa Kempeleestä, Kai Similä Kempeleestä ja Raija Kankaala Alpuasta.

Kristillisdemokraatit pitivät piirin syyskokouksen Kempeleessä lauantaina. Piirin puheenjohtajana jatkaa kunnallisneuvos Marja-Leena Kemppainen Oulusta. Varapuheenjohtajana jatkaa Leena Askeli Kempeleestä.

Piirikokouksen julkilausumassa korostetaan isänpäivää. Kristillisdemokraattien mielestä isänpäivästä tulisi tehdä virallinen liputuspäivä. He haluavat antaa tunnustusta kaikille isille ja iso-isille. Piirikokouksen mielestä heidän arvo lasten elämässä on perustavanlaatuista. Tulevaisuudessa on nostettava isien yhteiskunnallista arvostusta ainutlaatuisina ja tärkeinä perheiden hyvinvoinnin rakentajina.

Poliittisen tilannekatsauksen syykokouksessa piti puolueen toinen varapuheenjohtaja Tomi Kuosmanen Jyväskylästä. Hän puhui maahanmuutosta. Se ei ole Kuosmasen mukaan vain hetkellinen ilmiö, vaan sitä on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Kuosmanen muistutti, että Suomi on mukana niin kansainvälisissä kuin Euroopan yhteisissä sopimuksessa pakolaisten vastaanottamisessa. Sen lisäksi Suomen oma lainsäädäntö määrittää, millä ehdoilla Suomeen voidaan tulla.

–Syksyn 2015 maahantulijoiden suuri määrä on pakottanut meidät ajattelemaan asiaa uudesta näkökulmasta. Ovatko kansainväliset ja kansalliset lait enää toimivia tämän päivän täysin erilaisessa maailmassa? Mitä on inhimillinen maahanmuutto? Miten turvaamme oman kansallisen etumme ja huolehdimme samalla todellisten avuntarvitsijoiden auttamisesta? Minkälaisia uhkakuvia maahanmuuttoon liittyy? Kuosmanen kyseli.

Kristillisdemokraatit ovat hänen mukaansa huolissaan siitä, onko vuoden 2015 kriisistä opittu tarpeeksi. Kristillisdemokraattien mielestä kosmeettiset korjaukset maahanmuuttolinjauksiin niin Suomessa kuin EU:n tasolla eivät ole riittävät.

–Nyt on aika tarkastella uudessa valossa maahanmuuton kokonaisuutta, jossa huomioidaan kansainväliset vastuumme ja kansalliset velvoitteemme. Kristillisdemokraatit tarjoavat maahanmuuttopolitiikkaan johdonmukaisen linjan, joka on rakkautta ja rajoja, Kuosmanen totesi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: