Mestaruus ratkaistiin uusintanuolella: Vikströmille SM-hopeaa

.

Harri Verho
Mestaruus ratkaistiin uusintanuolella: Vikströmille SM-hopeaa

Antti Vikströmin ja Antti Tekoniemen välisessä SM-finaalissa riitti jännitystä loppuun saakka.

Jari Kangaskorte

OULAINEN Oulun Jousimiehiä edustava oulaistelaislähtöinen Antti Vikström tähtäsi SM-hopeaa jousiammunnan SM-kilpailuissa Tampereella Kaupin pesisstadionilla.

Mitali oli 24-vuotias jousiampujalle uran ensimmäinen yleisen sarjan kesäkisoissa. Vikström oli tiukasti kiinni jopa mestaruudessa, mutta lopullinen ratkaisu jouduttiin hakemaan uusintanuolella. Vikström aloitti ampumalla ysin. Mestaruuteen suoritus ei riittänyt, kun Tampereen Jousiampujien Antti Tekoniemi tähtäsi napakympin.

–Ensimmäiseen SM-mitaliin yleisessä sarjassa täytyy olla tyytyväinen. Joukkuekilpailuissa niitä on tullut ja talvella sain hallikisoista SM-pronssia, Vikström muistutti.

–Kilpailut käynnistyivät perjantaina alkukilpailulla. Ensimmäinen osa meni huonosti. Sain vain 315 pistettä. Valmentaja-isäni huomasi tekniikkavirheen, jonka saimme korjattua. Ammuin tämän jälkeen 335 pistettä ja nousin alkukilpailussa kolmanneksi 650 pisteellä.

Pudotuskierrokset Vikström aloitti voittamalla Markku Rautiaisen Tammisaaresta 6-2 ja Tampereen Antti Pietikäisen 6-0. Kolmannella kierroksella Vikström oli tiukan paikan edessä. Mestaruutta puolustanut Kokkolan Achilleksen Markus Nikkanen kaatui uusintanuolen jälkeen 6-5. Semifinaalissa Vikström kukisti yllättäjiin lukeutuneen espoolaista Robin Hoodia edustavan Pyry Ekholmin 7-1. SM-pronssia voittanut Ekholm pudotti edellisellä kierroksella Rion olympialaisissa kisailleen oululaisen Samuli Piipon 6-0.

SM-finaalissa Vikström oli pitkään niskanpäällä, mutta muutama heikompi osuma kostautui lopussa.

35-vuotiaalle Tekoniemelle mestaruus maistui erittäin makealta. Hän ollut vuosien varrella viidesti finaalissa häviävänä osapuolena.

Joukkuekilpailussa Vikström voitti SM-hopeaa Oulun Jousimiesten kanssa. Joukkuekavereina olivat Jari Kuusisto ja Samuli Piippo. Mestaruustaistelun vei nimiinsä Tampereen Jousimiehet 6-2. Peruskilpailussa mestarijoukkue paransi oululaisten nimissä ollut SE:tä kahdeksalla pisteellä lukemiin 1946.

–SM-hopea oli meiltä hyvä suoritus. Tampereella on maajoukkuetason kolmikko, jota on vaikea voittaa.

Neljä vuotta lääketiedettä Oulussa opiskellut Vikström toimii kesän terveyskeskuslääkärinä Oulaskankaalla. Harjoituksiin hän polkaisee työpäivän päätteeksi pyörällään.

–Koulussa oli opintojen suhteen rankin vuosi. Pystyin silti parantamaan talvella halliennätystäni. SM-kisoissa on aina ylimääräistä jännitystä, ja kaikilla tahtoo tulokset tippua normaalitasosta.

Alkukesästä Vikström on kilpailut harvakseltaan. Takana on vain Oulun ja Tornion kisat kesäkuussa.

–Pohjoisessa ei ole ollut oikein kisoja. Porin ja Äetsän kisaviikonloppu oli suunnitelmissa, mutta se jäi väliin auton huollon takia.

Kauden päätavoitteeksi Vikström on asettanut opiskelijoiden Universiadit elokuussa Taiwanissa . Sitä ennen hän käy kilpailemassa Berliinin maailmancupissa.

–Pari vuotta sitten oli minun ensimmäiset isommat kisat, kun Universiadit olivat Etelä-Koreassa. Putosin heti ensimmäisellä kierroksella. Viime vuonna olin Mongoliassa opiskelijoiden MM-kilpailuissa yhdeksäs. Tavoitteena on parantaa sitä sijoitusta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: