Metsäkanalintujen metsästysajat riippuvat riistakolmiotuloksista – laskennat viimeistään sunnuntaihin mennessä

Arkistokuva: Pekka Aho
Metsäkanalintujen metsästysajat riippuvat riistakolmiotuloksista – laskennat viimeistään sunnuntaihin mennessä
Toimitus

Riistakolmiolaskennat ovat käynnissä. Laskennoilla selvitetään metsäkanalintujen määriä, joissa on usein suuria vaihteluja eri vuosien välillä. Laskennat toivotaan tehtävän viimeistään ensi sunnuntaihin 13. elokuuta mennessä.

Kolmiolaskentojen perusteella määritetään metsäkanalintujen metsästysajat tulevalle metsästyskaudelle. Sitä koskeva asetusluonnos valmistellaan elokuun puolivälissä.

–On tärkeää, että mahdollisimman moni kolmio lasketaan sunnuntaihin mennessä, jotta asetusluonnoksen valmisteluun saadaan luotettavaa tietoa lintutilanteesta, Suomen riistakeskuksen riistatalouspäällikkö Jarkko Nurmi korostaa.

Metsästäjiä pyydetään ilmoittamaan laskentatulokset riistakolmiot.fi-palvelun kautta heti laskennan jälkeen.

–Kanalinnuilla on takana jo kolme heikompaa pesimävuotta ja tänäkin vuonna alueellinen vaihtelu näyttää olevan suurta. Kolmiolaskennat tuovat alueelliset erot esille. Juuri tällaisessa tilanteessa tarvitaan erityisen paljon metsästäjien hankkimaa riistatietoa, jotta voidaan varmistaa metsästyksen kestävyys. On tärkeää että metsäkanalintuja voidaan metsästää ilman rajoituksia siellä, missä pesintä on onnistunut hyvin ja lintukanta on vahvempi.

Riistakolmio on tasasivuinen kolmio, jonka sivu on neljä kilometriä, ja siten laskentalinjan kokonaispituus on 12 kilometriä. Linnut lasketaan kolmion sivua kulkemalla kolmen henkilön rintamana 60 metrin kaistalta.

Laskennan suorittavat vapaaehtoiset metsästäjät. Laskentaan on hyvä saada mahdollisimman monta laskentaryhmää. Kävely laskentalinjoilla kannattaa aloittaa varhain aamulla. Kolmio tulee laskea yhden päivän aikana.

Viime vuonna maassamme laskettiin vajaa tuhat riistakolmiota.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: