Metso-leirillä harjoiteltiin monipuolisesti erätaitoja – katso video ja kuvia ampumaharjoituksista

Maija Pylväs
Metso-leirillä harjoiteltiin monipuolisesti erätaitoja – katso video ja kuvia ampumaharjoituksista

Tiistaina leirin ohjelmassa oli taitoharjoituksia ampumaradalla. Lasse Koistinen opastaa Sofia Ruususta aseen käytössä.

Maija Pylväs

OULAINEN Metsästäjäliiton sekä Piipsjärven ja Oulaisten metsästysseurojen järjestämä Metso-leiri kokosi 10–16-vuotiaita nuoria harjoittamaan erätaitoja Oulaisten Honkamajalle.

Maija Pylväs

Kolmipäiväisen leirin ohjelmassa oli monenlaista tekemistä linturetkestä taitoharjoituksiin. Järjestettiinpä paikan päällä myös koiranäyttely, jossa esiteltiin erilaisia metsästyskoiria.

–Metsästäminen on muutakin kuin metsästämistä. Se on retkeilyä ja yhdessäoloa. Koiranäyttelystä tykättiin todella paljon, kertoo leirillä ohjaajana toiminut Seija Jussinniemi.

Leiriläisiä oli yhteensä 33 ja ohjaajia 12. Noin puolet leiriläisistä suoritti samalla metsästäjätutkinnon.

Maija Pylväs

Tiistaina harjoiteltiin muun muassa ampumista. Jussinniemen mukaan tavoitteena oli, että lapset ja nuoret saisivat ampumisesta oikeanlaista opetusta.

–Ettei jäisi käsityksiä, että ampuma-aseet ovat leikkikaluja. Aseiden käyttö vaatii kaikenlaisia varotoimenpiteitä.

Maija Pylväs

Oulaistelaisen Arttu Törmälän mukaan parasta leirillä oli ampumisharjoitukset.

–Vähän kyllä jännitti tuo ensimmäinen laukaisu, Törmälä kommentoi.

Maija Pylväs

Käytössä oli myös ampumasimulaattori. Metsästäjäliiton puolesta paikalla opastamassa oli Oulun piirin toiminnanjohtaja Risto Paakkonen.

–Seinälle heitetään videokuvaa ja laser-säteiden perusteella tulkitaan osumat. Tämä on siitä hyvä, että tätä voi tehdä sisätiloissa eli talviaikaankin on helppo harjoitella, Paakkonen kertoi.

Maija Pylväs

Katso myös video:

 

Kommentit (1)

  • Nimetön

    Mahtavaa! Tällaisia pitäisi saada nuorille enemmän, koska tätä kautta opitaan se, ettei metsästäminen ole pelkkää eläinten ampumista, vaan siihen kuuluu paljon muutakin. Metsästystä demonisoidaan nykyään aivan liikaa, vaikka se osa meidän historiaamme ja meillä on harrastajia paljon. Metsästys kuuluu jollain tavalla meidän suomalaisten luonteeseen. Hienoa että uusia nuoria harrastajia kasvaa ja kasvatetaan tähän kulttuuriin mukaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: