Oulun poliisi valvoo moottorikelkkailua taajamissa ja moottorikelkkareiteillä. Valvonnassa kiinnitetään huomiota liikennesääntöjen noudattamiseen, turvalliseen ajotapaan, turvavarusteisiin, ajoneuvon ja kuskin ajokuntoon sekä ennen kaikkea ajoreitteihin.

Moottorikelkoilla on luvallista ajaa omalla maalla, merkityillä moottorikelkkareiteillä ja merkityillä moottorikelkkaurilla, jääpeitteisillä vesialueilla sekä maastossa maanomistajan luvalla. Moottorikelkoilla ei saa ajaa kevyen liikenteen väylillä.

"Olemme saaneet useita palautteita ja valvontapyyntöjä kevyen liikenteen väylillä ajavista moottorikelkkailijoista. Ilmiö on huolestuttava, sillä kevyen liikenteen väylillä ajo vaarantaa muiden tiellä liikkujien turvallisuutta. Moottorikelkoilla ei saa ajaa kevyen liikenteen väylillä. Tulemme valvomaan erityisesti sitä, että moottorikelkkailua harrastetaan luvallisilla reiteillä." korostaa komisario Pasi Rissanen

Kelkkailu on turvallista, kun noudattaa sääntöjä:

•Suojakypärä on kelkkailijan tärkein turvaväline ja pakollinen sekä kuljettajalle että matkustajille.

•Rattijuopumussäännöt ovat samat kuin autoillessakin: rattijuopumusraja 0,5 promillea ja törkeän rattijuopumuksen 1,2 promillea.

•Moottorikelkalla saa ajaa 15 vuotta täyttänyt.

•Virallisilla moottorikelkkailureiteillä tai erityistapauksissa tiellä ajettaessa tai tietä ylitettäessä kuljettajalla on oltava vähintään T-luokan ajokortti.

•Maanomistajan tai -haltijan erityislupaa ei tarvita virallisilla moottorikelkkailureiteillä ja jääpeitteisillä vesialueilla liikuttaessa.

•Suurin sallittu nopeus reiteillä ja maastossa maa-alueella on 60 km/h ja jääpeitteisillä vesialueilla 80 km/h. Jos kelkkaan on kytketty reki, jossa kuljetetaan henkilöitä, on suurin sallittu nopeus 40 km/h.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: