Musiikkiviikoilla tänään: Vuoden artisti Anne-Mari Kivimäki ja seitsemän muusikkokaveria vievät evakkotunnelmiin, sadan vuoden takaiseen Karjalaan sekä nykypäivän venäläiskylään

Oulaisten Musiikkiviikot
Musiikkiviikoilla tänään: Vuoden artisti Anne-Mari Kivimäki ja seitsemän muusikkokaveria vievät evakkotunnelmiin, sadan vuoden takaiseen Karjalaan sekä nykypäivän venäläiskylään

Haitaria, viulua, kitaraa, lyömäsoittimia ja laulua kuullaan keskiviikko-iltaisessa musiikkiviikkojen konsertissa. Lakkautettu kylä-konsertti tuo yleisön 1900-luvun alusta tähän päivään.

Laura Seppä

Tamperelainen Anne-Mari Kivimäki valittiin vuoden artistiksi Etnogaalassa Helsingissä tiistaina. Tänään keskiviikkona Kivimäki ja seitsemän muuta muusikkoa esiintyvät Oulaisten Musiikkiviikoilla konsertissa nimeltä Lakkautettu kylä. Konsertissa pohditaan evakkoutta, sota-aikaa, kodin jättämistä ja nykytodellisuutta pienessä venäläisessä kylässä.

Konsertin alkukuvina esitetään Tommi Kainulaisen ohjaama ja Anne-Mari Kivimäen säveltämä palkittu lyhytelokuva Sijaton sielu. Konsertti on osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa.

Musiikki kulkee valokuvaprojisoinnin kanssa yhtä matkaa 1900-luvun alun kuvitteellisista karjalaisista Suistamon illatsuista tämän päivän valokuvakonserttiin. Illan aikana kuullaan niin haitari-trancea, sota-ajan suosikkisävelmiä kuin karjalan kielistä arkistomateriaaliakin.

Kivimäki tulkitsee laulun lisäksi notka- ja 5-rivistä haitaria. Hänen lisäkseen esiintymässä ovat Piia Kleemola (viulu, laulu), Ville Leinonen (kitara, laulu, lyömäsoittimet), Silja Palomäki (klarinetti, laulu), Ville Rauhala (kontrabasso), Petri Seppälä (trumpetti), Meri Tiitola (harmooni, laulu) sekä Timo Väänänen (leukakantele, pyngyr).


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: