Myrkkykemikaaleja ei levinnyt ympäristöön Rantsilassa - tulipalon jälkiä raivataan yhä

Laura Seppä

Rantsilassa elintarviketehtaan teollisuushallissa viikonloppuna riehuneen tulipalon jälkiä raivataan yhä. Viime yönä paikalla tarvittiin vielä yhtä pelastusyksikköä, kahta säiliöautoa ja puomitikasyksikköä.

Palopaikkaa raivataan kaivinkoneella, jotta vaikeimmatkin palopesäkkeet saadaan sammutettua. Alueen ihmisille tilanne ei ole enää vaarallinen.

Sammutus- ja raivaustöissä paiskivan henkilöstön lisäksi tulipalopaikalla on tehnyt työtään kemikaaliasiantuntija. Alueella oli ammoniakkisäiliöitä, joita jouduttiin jäähdyttämään palon ollessa kiivaimmillaan.

Ammoniakkisäiliöiden tilanne on varmistettu kemikaaliasiantuntijan kanssa. Näin on varmistuttu siitä, ettei myrkyllistä ammoniakkia ole levinnyt ympäristöön. Ammoniakkia on käytetty teollisuushallissa kylmäaineena.

Perjantaina illalla syttynyt tulipalo tuhosi suuren teollisuushallin täysin. Palo levisi noin 6000 neliön suuruisen teollisuuslaitoksen joka kolkkaan.

Palon syttymissyytä ei voida vielä arvioida. Asian tutkiminen alkaa myöhemmin.

Sunnuntain aikana paikan päällä arvioidaan jälkivartioinnin siirtämistä omistajalle.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: