Noin tuhat lasta kokoontuu laulamaan Nivalaan torstaina

Yleisölle avoin tapahtuma alkaa iltakuudelta.

Arkistokuva: Sirpa Kortet
Noin tuhat lasta kokoontuu laulamaan Nivalaan torstaina

Laulujuhlat, jotka kokoavat alueen lapsilaulajia yhteen, alkoi viime vuonna Haapavedeltä. Nyt tapahtuma pidetään Nivalassa ja ensi vuonna Oulaisissa.

Sirpa Kortet

Suomi100-teemaan liittyen Nivalan jäähallissa järjestetään mittava alueellinen koululaisten kuorotapahtuma “Koululauluja itsenäisyytemme eri vuosikymmeniltä” torstaina.

Tapahtumaan osallistuu tuhat alakouluikäistä lasta kaikista Kala- ja Pyhäjokilaakson kunnista (Merijärvi, Pyhäjoki, Kalajoki, Alavieska, Oulainen, Haapavesi, Kärsämäki, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Ylivieska, Reisjärvi, Sievi ja Nivala). Mukana on myös näiden kuntien seurakuntien lapsikuoroja.

Tapahtuma järjestetään, koska halutaan tarjota lapsille kokemus yhdessä laulamisen ilosta - kuorolaulun elvyttämisen lisäksi myös yhteisöllinen kokemus. –Toisaalta yksi tärkeä lähtökohta on myös tarjota kuulijoille ja yleisölle ainutlaatuinen kokemus, kun tuhat lasta laulaa sydämensä ilosta. Suomi100-teemaan liittyen haluamme myös osoittaa, että kouluissa on aina laulettu, vain ohjelmisto on muuttunut - vai onko, opettaja Elina Jussila taustoittaa.

Yleisölle avoin konsertti alkaa kello 18.

Tapahtuman järjestäjänä on Nivalan kaupunki ja Nivalan seurakunta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: