Merijärvi

NouHätä!-kisa oli huikea kokemus Koivupuhdon koulun 8.-luokkalaisille

Koivupuhdon koulu sijoittui kolmanneksi valtakunnallisessa NouHätä!-pelastustaitokilpailussa Kuopiossa viime torstaina.

Maija Pylväs
NouHätä!-kisa oli huikea kokemus Koivupuhdon koulun 8.-luokkalaisille

Palomies Pekka Voltti, Mirjami Saukko, Josefiina Saukko ja Essi Salmela.

Maija Pylväs

MERIJÄRVI Merijärven joukkueeseen kuuluivat Koivupuhdon koulun 8.-luokkalaiset Josefiina Saukko, Mirjami Saukko ja Essi Salmela. Tyttöjen mukaan loppukilpailu oli kokemuksena huikea.

Josefiina Saukon mukaan haastavinta kisassa oli rasvapalon ja palavan ihmisen sammuttaminen. Salmelan mielestä hauskinta oli autokolaritehtävä, kun taas Mirjami Saukko tykkäsi eniten tehtävästä, jossa piti toimia yleisen vaaramerkin jälkeen.

- Se meni niin hyvin, että saatiin täydet pisteet siitä. Ja nämä taidot, mitä tämän kisan aikana oppi, ovathan ne tärkeitä myös arkielämässä, Mirjami Saukko tiivisti.

Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kolmikkoa valmensi kilpailuun palomies Pekka Voltti. Hänen lisäkseen Kuopion loppukilpailussa oli mukana Koivupuhdon koulun opettaja Kari Hyytiäinen.Merijärven joukkue valikoitui koulun järjestämillä kisoilla, minkä jälkeen Jokilaaksojen pelastuslaitos piti koulutuspäivän Oulaisten ja Merijärven joukkueille Oulaisten paloasemalla. Ohjelmassa oli vanhojen teoriakokeiden läpikäyntiä sekä käytännön harjoituksia, kuten alkusammutusta. Lisäksi ensihoitajat pitivät ensiapukoulutusta, joka sisälsi muun muassa elvytystaitojen opettelua. Koulutuspäivä valmensi joukkueet aluekilpailuihin Tupokselle. Aluekilpailun voittaneelle Merijärven joukkueelle järjestettiin koulutuspäivä vielä viikkoa ennen loppukilpailua.

- Loppukilpailuun lähdettäessä uskoin kyllä, että hyvin tullaan pärjäämään ja ilo oli ylimmillään, kun lopputulokset selvisivät. Onhan tämä pienelle Merijärvelle tosi iso juttu, kun monet isot kaupungit jäivät taakse. Voi sanoa, että tytöiltä kylmänviileä suoritus, Voltti kehui.

NouHätä! -loppukilpailussa oli joukkue jokaiselta Suomen 22 pelastustoimen alueelta. Finaaliin päästiin alku- ja aluekarsintojen kautta. Kolmihenkisten joukkueiden osaaminen arvioitiin tehtäväradalla ja teoriakokeessa. Koetuksella olivat niin taidot parantaa arjen turvallisuutta kuin taidot toimia hätätilanteissa.

Rasteilla joukkueet joutuivat muun muassa toimimaan liikenneonnettomuuden jälkeisessä tilanteessa, rakennuspalossa sekä yleisen vaaramerkin kuultuaan.

Voittajaksi selviytyi Jokivarren koulu Orimattilasta ja toiseksi Saarijärven Keskuskoulu.

NouHätä!-kampanja järjestettiin tänä vuonna 21. kerran. Yläkouluja oli mukana 507 – enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kampanja tarjoaa koulujen ja pelastusalan yhteistyönä kahdeksasluokkalaisille mahdollisuuden opiskella turvallisuustaitoja. Jokainen tarvitsee niitä vaaratilanteiden estämiseksi ja hätätilanteessa taidot saattavat pelastaa jopa ihmishenkiä.

Kampanjan tavoitteena on, että vuonna 2020 kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset saavat pelastustaitokoulutuksen.

 

NouHätä!-kampanja järjestettiin tänä vuonna 21. kerran. Yläkouluja oli mukana 507. Kampanja tarjoaa koulujen ja pelastusalan yhteistyönä 8.-luokkalaisille mahdollisuuden opiskella turvallisuustaitoja.

Kampanjan järjestävät pelastuslaitokset ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyössä sisäministeriön, Opetushallituksen, Pelastusopiston, pelastusliittojen ja Suomen Palopäällystöliiton kanssa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: