Heli Nurkkala

HAAPAVESI Tutustuminen käy nopeasti. Aprillipäivänä syntynyt vasikka sai nimekseen Onnenapila, toukokuun 15. päivänä se pääsi tutustumaan uuteen kotitilaan.

Onnenapila on ketjuvasikka, joka luovutetaan ahkeralle 4H-kerholaiselle. Tässä tapauksessa Onnenapila pääsi Tapani, Matias ja Onni Myllykosken kotitilalle Humalojalle. Koska ketjuvasikasta on kyse, Onnenapilan emolehmä on samoin ketjuvasikka, Meininki, joka kasvoi Mira, Jutta, Vesa, Ville ja Vertti Jantusen kotitilalla.

–Ketjuvasikkatoiminnan tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta kotieläimiä ja perinteistä maataloutta kohtaan. Lisäksi nuori saa tunnustuksen aktiivisesta 4H-työstä. Ketjuvasikka on 4H-nuorelle lahjoitettu vasikka, jota hän hoitaa ja kasvattaa vanhempiensa tuella. Vastaanottaessaan ketjuvasikan nuori ja hänen vanhempansa sitoutuvat huolehtimaan vasikasta hyvin ja toteuttamaan sen hoidossa annettuja ohjeita sekä siementämään vasikasta kasvaneen hiehon jalostussuunnitelman mukaisesti. Lisäksi he sioutuvat lahjoittamaan ensimmäisen lehmävasikan edelleen 4H-yhdistyksen valitsemalle nuorelle, kertoo Haapaveden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuija Metsäharju.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: