Oulaisten uudessa skeittipuistossa päästiin harjoittelemaan ohjatusti

Oulaisten liikuntaviikon yhtenä lajikokeiluna oli skeittaus, jota päästiin harjoittelemaan ohjatusti viime vuonna valmistuneessa skeittipuistossa. Liikkeelle lähdettiin peruspotkuttelusta.

Maija Pylväs
Oulaisten uudessa skeittipuistossa päästiin harjoittelemaan ohjatusti

8-vuotias Peetu Rautio ei ole juurikaan harrastanut skeittausta, mutta tulevana kesänä hän aikoo tulla käymään uudessa skeittipuistossa harjoittelemassa.

Maija Pylväs

OULAINEN Oulaisten liikuntaviikolla on päästy kokeilemaan eri lajeja ohjatusti. Esimerkiksi keskiviikkoiltapäivänä Oulaisten uudessa skeittipuistossa oli tarjolla ohjattua skeittauksen opettelua. Enemmän tai vähemmän skeittausta harrastavia oli opastamassa Antti Pesonen ja Niko Hiltunen Oulun Rullalautailijat ry:stä.

Pesosen mukaan pienempien, alle 12-vuotiaiden kanssa lähdetään liikkeelle peruspotkuttelusta.

- Lähtökohtana on se, että oppii hallitsemaan lautaa ja tulemaan vauhdin kanssa toimeen. Ollie on sitten se ensimmäinen perustemppu. Se kannattaa kyllä opetella potkuttelun jälkeen, Pesonen kertoi.

Pesosen mukaan Oulaisten skeittiparkki vaikuttaa oikein hyvältä perusparkilta.

- Kyllä täällä viihtyisi itsekin, jos asuisin Oulaisissa.

Nuorisotoimenjohtaja Sanna Mäyrän mukaan skeittipuisto valmistui viime vuoden puolella 100-prosenttisesti Rieska-Leaderin rahoituksella.

- Silloin kun hanketta ruvettiin valmistelemaan vuonna 2014, jokaisella koululla laadittiin omia toivepuistoja ja aiheen tiimoilta on järjestetty myös muutamia avoimia kyselytilaisuuksia. Puiston toteutuksessa on siis kuultu lasten ja nuorten ideoita sekä paikkakuntalaisten skeittiharrastajien mielipiteitä, Mäyrä kertoo.

Viime kädessä alan harrastajat ovat olleet asiantuntijoina puiston suunnittelussa.

- He ovat saaneet miettiä, mitkä jutut olisivat tämän kokoisella paikalle hyviä. Budjetti on tietysti sanellut jonkin verran, ettei ihan hurjimpia toiveita ole pystytty toteuttamaan. Yritettiin kuitenkin saada mahdollisimman montaa miellyttävä puisto.

Skeittipuiston viralliset avajaiset pidetään 4. kesäkuuta. Avajaisia on suunnittelemassa Oulaisten nuorisovaltuusto.

Skeittiopetus oli osa Oulaisten kaupungin liikuntaviikkoa. Kaikki lajikokeilut ovat ilmaisia ja kohderyhmänä on koululaiset.

- Suurissa kaupungeissa tämäntyylisiä lajeja on ympäri vuoden tarjolla. Saatiin idea, että voitaisiin kokeilla meilläkin, onko lähtijöitä. Tämä on kuitenkin vain pintaraapaisu. Haettiin sellaisia lajeja, mitä ei joka päivä ole tarjolla. Esimerkiksi maanantaina telinevoimistelussa oli runsaasti osallistujia.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: