Pyhäjokiseutu

Parmaco valmistaa siirrettäviä ja lainattavia rakennuksia etenkin koulu-, päiväkoti- ja toimistokäyttöön kunnille ja julkiselle sektorille. Yrityksellä on tehtaan Pyhäjoella ja Leppävirralla.

Parmaco ja Pyhäjoen kunta sopivat tonttikaupasta, joka mahdollistaa Parmacon tuotannon kasvattamisen ja kehittämisen Pyhäjoella.

–Ensimmäisessä vaiheessa kasvatetaan yrityksen varastotiloja. Tehdasalue suunnitellaan niin, että myös tuotantotilaa on mahdollista laajentaa, kertoo Juha Hourula Parmacon Pyhäjoen tehtaan tuotantopäällikkö.

Hourula jatkaa, että Pyhäjoen tehdas työllistää nelisenkymmentä työntekijää sekä sähkö- ja LVI-alojen alihankkijoita. Parmaco on jo aiemmin investoinut muun muassa varastohalliin ja uuteen toimistorakennukseen. Uudet sosiaalitilat rakennetaan 2017–2018 aikana.

–Tonttikauppa on selkeä jatke tuotannon kehittämiseen Pyhäjoella. Olemme tyytyväisiä, että Pyhäjoen kunnan kanssa tehty hyvä yhteistyö jatkuu ja se mahdollistaa edelleen tuotannon kehittämisen, Ossi Alastalo Parmacon toimitusjohtaja arvostaa.

–Teemme talviaikaan rakennuksia varastoon, joten uusi varastoalue on meille merkittävä. Se mahdollistaa tasaisemman tuotannon ympäri vuoden ja on tärkeä myös siksi, että lainakohteiden koot ovat kasvaneet. Valmiit rakennuselementit vaativat paljon tilaa, Alastalo jatkaa.

Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen on samoilla linjoilla.

–Iloitsemme Parmacon liiketoiminnan menestymisestä. On hyvä, että voimme edesauttaa yrityksen laajenemista tällä tonttikaupalla, Soronen sanoo.

Parmacolla on parhaillaan tekeillä isot kouluhankkeet muun muassa Lahden Mukkulaan, jonka siirtorakennuksen koko on 6 000 neliötä ja Ruotsin Halmstadiin, jonka rakennuksen koko on 13 000 neliötä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: