Pinna loppuu, mopoilu karkaa käsistä Oulaisissa – ota osaa keskusteluun

Arkistokuva: Pekka Aho
Pinna loppuu, mopoilu karkaa käsistä Oulaisissa – ota osaa keskusteluun
Tuovi Pulkkanen

OULAINEN Seitsemän tai kahdeksan aikoihin lauantai-iltana se alkoi taas. Oulaisten keskustassa koulujen ympäristössä häiriköinti mopoilla, traktoreilla ja mönkijöillä. Erityisen törkeää koneiden huudattaminen on Putilankadulla Koivukedon nurkalla. Tolkuton ja tahallinen raivopäinen huudattaminen erityisesti mopoilla jatkuu lukion ja yläkoulun ympärillä. Se ei ole mitään normaalia ajamista, vaan laittomilla ja valottomilla, kovaa kulkevilla mopoilla vaaratilanteiden ja metelin aiheuttamista. Kaikilla ei ole edes kypärää ja liikennesäännöistä ei näytä olevan mitään tietoa. Edes moottoriajoneuvolla ajo kielletty -merkki ei näytä olevan tuttu, nopeuksista puhumattakaan.

Yöllä lukion pihalla ja portailla on arviolta noin 30 13-15 -vuotiasta huutamassa, soittamassa musiikkia ja osa humalassa keskenään tappelemassa ja tupakoimassa. Kaupungin kiinteistöpäivystys kävi paikalla ja soitti poliisille. Hätäkeskuksen päivystäjä kertoo ilmoitusta tehtäessä, että jo puoleen yöhön mennessä soittoja Oulaisten häiriköinnistä on tullut jatkuvasti jo tuntien ajan.

Tällä kertaa häiriköinti kesti puoli kahteen yöllä. Pahimmillaan se saattaa kestää jopa puoli viiteen asti aamulla. Keskellä viikkoakin sama meno on päällä jopa puoleen yöhön asti. Rallia ajetaan myös päivällä.

Miten nämä lapset jaksavat käydä koulua? Eikö keskenkasvuisten yöelämä kuuluu jo poliisin lisäksi sosiaalitoimelle? Mikä on näiden lasten vanhempien vastuu omien lastensa puuhailuista? Onko oikein, että ihmiset alkavat suunnitella alueelta pois muuttamista, koska eivät enää saa levätä öisin ollenkaan? Mikä on asukkaiden oikeus oman asuinalueensa olosuhteisiin? Miten tieto nuorten ja lasten käyttäytymisestä saadaan vanhemmille, vai eivätkö he välitä?

Piha-alueilla istuskelu ja seurustelu on mahdotonta metelin vuoksi. Kun asiasta yrittää nuorten kanssa keskustella, käyttäytyminen on uhittelevaa ja nuoret haluavat osoittaa, että ette te meille mitään voi.

Tilanne on ollut päällä koko kesän ja jopa huonontunut koulujen alkamisen jälkeen.

Edellä mainitut tilanteet ovat lukijoiden havaintoja Oulaisten katukuvasta.

Ota kantaa ja kommentoi. Toivomme, että keskustelussa olisi mukana sekä laillisilla mopoilla liikennesääntöjen mukaan ajavat mopoilijat ja viritetyillä ja laittomilla mopoilla häiriköivät nuoret. Toivomme kannanottoja erityisesti alueen asukkailta sekä jokaiselta, joka asialliseen keskusteluun haluaa ottaa osaa.


Lue myös nämä


Kommentit (17)

  • Nimetön

    Rautatienkatu siinä mipot ajaa kilpaa ja yhdellä rattaalla.ja mukana rattoreira.Siinä semmonen tien pätkä.Kosteenkatu myöa,Ei mitään järkiä koko touhussa.Polisin pitäs tosissaan puuttua.Hotelin asukkaat myös valittanut häiriöstä..mimim Tosi väsynyt

  • Nimetön

    Missä mopo pojat sitten saisivat olla rauhassa? Joka paikkaan minne mopo pojat menevät niin tulee joko poliisit tai sitten asukkaat huutamaan, ja itse kun olen mopo poika ja olen monesti ollut itsekkin siinä lukion läheisyydessä niin siellä ei kyllä ketään ole enään klo 21.00-22.00 jälkeen ajelemassa, ette te aina voi laittaa kaikkea mopoilijoitten niskaan, siellä pyörii myös paljon autojakin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: