Heli Nurkkala

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä ja turvaa lasten koulutietä eri puolilla Oulun poliisilaitoksen aluetta. Valvonta aloitetaan torstaina ja sitä jatketaan ensi viikon ajan.

-Valvonnan lisäksi poliisin tehtävänä on olla näkyvillä erityisesti koulujen läheisyydessä, sillä näkyvällä poliisitoiminnalla vaikutetaan ihmisten liikennekäyttäytymiseen. Valvomme koulujen lähettyvillä nopeuksia, kännykän käyttöä, suojatiekäyttäytymistä ja liikennekäyttäytymistä yleensä, sanoo komisario Markku Nygård.

Poliisi muistuttaa, että päävastuu lasten liikenneturvallisuudesta on aikuisilla. Oli liikenteessä sitten omia tai toisten lapsia. Autoilijoiden kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin. Huoltajien kannattaa myös käydä koulutie läpi yhdessä pienten lastensa kanssa ennen koulujen alkua.

Oulun poliisilaitos valvoo koulujen alkamisen juhlintaa viikonloppuna 11.–13.8.2017. Valvonnassa puututaan alaikäisten päihteiden hallussa pitämiseen, kokeiluun ja käyttöön. Tehovalvonnassa on myös päihteiden välittäminen alaikäisille sekä nuorison häiriökäyttäytyminen, ilkivalta ja roskaaminen.

–Tehostettua valvontaa kohdennetaan alueille, joihin nuoret mielellään kokoontuvat juhlistamaan koulujen alkamista. Valvonta kohdennetaan erityisesti kaupunkien ja kuntien keskuksiin, puistoihin ja toreille. Myös tiedossa olevat nuorten sosiaalisessa mediassa sopimat kokoontumispaikat huomioidaan, Oulun poliisista kerrotaan.

Poliisista korostetaan, ett' vastuu lapsista, nuorista ja heidän tekemisistään on vanhemmilla.

–Vastuunsa tunteva vanhempi tietää, minne lapset menevät, kenen kanssa ja milloin he tulevat kotiin. Sopikaa yhdessä lastenne kanssa selvät pelisäännöt juhlimiseen ja kantakaa kasvatus- ja valvontavastuu.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: