Poliisi vetoaa vanhempiin mopoilijoiden liikennekäyttäytymisen oppimisessa

Arkisto
Poliisi vetoaa vanhempiin mopoilijoiden liikennekäyttäytymisen oppimisessa
Tuovi Pulkkanen

Oulun poliisilaitoksen Jokilaaksojen kenttäjohtoalueen poliisipartiot suorittivat tehostettua mopovalvontaa Nivalan keskustassa perjantai-illan ja lauantaiaamun aikana. Mopovalvonnassa tuli ilmi se seikka, että tämänkaltaiselle valvonnalle on todella tarvetta, sillä osa mopoilijoista ajoi täysin piitttaamattomasti välittämättä liikennesäännöistä yhtään. Kevään ja kesän kynnyksellä poliisi vetoaakin nuorten kuljettajien vanhempiin, että keskusteluissa otettaisiin esille myös liikennekäyttäytyminen yhtenä asiana, sekä vähän tutustuttaisiin myös nuoren kuljettajan menopeliin. Vanhempien pitäisi tarkistaa onko se liikennekelvollisessa kunnossa.

Poliisi valvoo tehostetusti mopoja myös muissa alueen kunnissa kesän aikana.

Illan saldona yhden kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, koska hän kuljetti mopoaan takarenkaan varassa yleisillä kaduilla illan aikana useaan otteeseen. Myöhemmin todettiin, että mopo oli muutettu moottoripyöräksi. Koska mopon ajoneuvoluokka oli muuttunut, ei kuljettajalla ollut myöskään ajo-oikeutta kyseiseen menopeliin.

Erimuotoisia muita seuraamuksia annettiin illan aikana muutamia. Valvonnan aikana tavattiin myös kaksi autolla liikkeellä ollutta rattijuoppoa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: