Presidenttien haudoille sytytetään kynttilät tiistai-iltana

Arkistokuva: Vesa Joensuu
Presidenttien haudoille sytytetään kynttilät tiistai-iltana

Kuvituskuva.

Kynttilät syttyvät itsenäisyyspäivän aattona tiistaina, joulukuun 5. päivänä Helsingissä, Luumäellä ja Nivalassa tasavallan presidenttien haudoilla. Helsingin Hietaniemessä tilaisuus alkaa klo 17, Luumäellä ja Nivalassa klo 18.

Helsingin Hietaniemen hautausmaan kappelin vieressä tilaisuus alkaa klo 17. Tilaisuudesta saa näyttävää ja tunnelmallista kynttilämerikuvaa itsenäisyyspäivän uutisointiin. Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Hietaniemen tilaisuudessa kuullaan Demarinuorten puheenjohtajan ja kansalaisvaikuttajan Mikkel Näkkäläjärven puheenvuoro sekä Sibelius-lukion kuoron esittämiä kauniita lauluja. Hautojen valaisun jälkeen vietetään yhteinen glögihetki.

Kynttilävalaisulla Allianssi haluaa muistuttaa sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden merkityksestä ja nostaa sukupolvipolitiikan keskusteluun myös itsenäisyyspäivän aattona. Tänä vuonna hautojen kynttilävalaisulla kunnioitetaan erityisesti presidentti Mauno Koiviston muistoa ja hänen arvokasta työtään demokraattisen kansalaisyhteiskunnan eteen.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: