Raaheen Palonkyläntien ja Oravantien liittymäalueelle rakennus- ja tiesuunnitelma

Arkistokuva: Vesa Joensuu
Raaheen Palonkyläntien ja Oravantien liittymäalueelle rakennus- ja tiesuunnitelma

Kantatie 88 pääsee rakennus- ja tiesuunnittelun kohteeksi.

Heli Nurkkala

RAAHE Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus käynnisti tie- ja rakennussuunnitelman kantatie 88:lle Palonkyläntien ja Oravantien liittymäalueelle.

–Kantatielle 88 Palonkyläntien liittymän itäpuolelle suunnitellaan kevyen liikenteen alikulkukäytävä. Lisäksi Palonkyläntien liittymisnäkemää parannetaan, järjestellään kevyen liikenteen yhteyksiä, uusitaan valaistus ja pysäkkijärjestelyt. Suunnitelmat laaditaan yhteistyössä Raahen kaupungin kanssa. Tiehankkeen tavoitteena on kevyen liikenteen ja autoliikenteen turvallisuuden parantaminen.

Tiesuunnitelma valmistuu marraskuussa 2017, jonka jälkeen se lähetetään maantielain mukaiseen käsittelyyn. Tässä käsittelyssä tiesuunnitelmasta pyydetään lausunnot eri viranomaisilta sekä Raahen kaupungilta. Ennen lausunnon antamista kaupunki asettaa tiesuunnitelman nähtäväksi, jolloin kansalaisilla on mahdollisuus jättää muistutuksia suunnitelmasta.

Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen Liikennevirasto antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen.

Hankkeen arvonlisäveroton kustannusarvio on noin 750 000 euroa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: